Lommel kiest tegen zomer ontwikkelaar nieuw stadion

maart 27th 2018 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Impressie nieuw stadion Lommel UnitedHet Lommelse stadiondossier sleept al enkele jaren aan maar tegen juni wil de voetbalclub – die nu nog in de eerste amateurklasse uitkomt – een projectontwikkelaar kiezen om het nieuwe stadion te realiseren. Oorspronkelijk wilde de club zélf het stadion bouwen maar van dit idee is men nu afgestapt.

Negen kandidaten hebben zich gemeld om het stadion te ontwikkelen. Dat komt zoals eerder gemeld niet meer achter de oude gemeentewerf maar op een zichtlocatie aan de Ringlaan. “Daardoor is het dossier complexer geworden’, aldus voorzitter Paul Kerkhofs. “Het resultaat zal toch een eyecatcher moeten worden voor Lommel. Als voetbalclub hebben we daar natuurlijk minder ervaring mee dan een projectontwikkelaar.” Lees meer…

Mooie timelapse nieuwe tribune Antwerp

september 8th 2017 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Nieuw stadion KVK ten vroegste in 2021

november 18th 2016 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

KV Kortrijk speelt ten vroegste tegen 2021 in een nieuw stadion. “Ik verwacht in het voorjaar van 2017 een eerste schets”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld). ESSMA, Europees leider in stadionmanagement, bekijkt alle mogelijke locaties. Ter Biest in Wevelgem – waar Ikea een vestiging plant – is eerder onwaarschijnlijk. Een terrein aan bedrijvenpark Evolis in Kortrijk heeft meer kans.

Lees meer…

Voorzitter heeft goed nieuws over bouwplannen Club Brugge

november 17th 2016 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions
Club Brugge bouwt aan de toekomst. Letterlijk. Er was al de afgeronde renovatie van het Jan Breydelstadion, er is het nieuwe trainingscentrum in Westkapelle en binnenkort moet ook het bouwproject 2020 – een nieuw stadion met 40.000 zitplaatsen – definitief in gang worden gezet. Lees meer…

Bouwaanvraag voor Eurostadion ingediend

november 17th 2016 | Posted in Nieuwe Stadions

Projectontwikkelaar Ghelamco Invest heeft bij het gemeentebestuur van Grimbergen de bouwaanvraag ingediend voor het Eurostadion en bijhorende infrastructuur die het wil bouwen op Parking C op het grondgebied van de gemeente. Ghelamco hoopt in 2017 met de werken te starten zodat er tijdens het EK voetbal in 2020 enkele wedstrijden kunnen gespeeld worden. Het stadion wordt ook de thuisbasis van Anderlecht.

Lees meer…

Nieuw stadion Lommel komt aan Ringlaan

september 24th 2016 | Posted in Nieuwe Stadions

Lommel United verkiest voor zijn nieuwe voetbalstadion niet langer de site Eynderheide, achter het oude ziekenhuis tussen de Vlasstraat en de Duinenstraat, maar een braakliggende lap grond aan de Ringlaan, tussen de Stationsstraat en Vreyshorring, amper enkele honderden meters verderop. Die locatie zou interessanter zijn voor investeerders. Het nieuws raakte gisteren bekend.

De club, die dit seizoen uitkomt in eerste klasse B, koestert al sinds de zomer van 2011 plannen voor een nieuw voetbalstadion met 10.000 plaatsen. Oorspronkelijk had men hiervoor een stuk grond bij de industriezone Kristalpark voor ogen. Wegens moeilijkheden om op die locatie aan de nodige vergunningen te geraken opteerde men vorig jaar na een studie voor het terrein achter het oude ziekenhuis. Tot nu dus. Lees meer…

Herboren Avanti Brugge laat Brugse Topsporthal vollopen

september 18th 2016 | Posted in Huidige Arena's

Avanti BruggeDat nogal wat Bruggelingen heimwee koesterden naar het 25 jaar geleden opgedoekte Avanti, werd vorige week zondag duidelijk. Maar liefst 1500 toeschouwers zakten af naar de topsporthal van Sport Vlaanderen Julien Saelens in deelgemeente Assebroek voor de eerste wedstrijd van de heropgerichte basketbalclub in vierde provinciale.

Avanti Brugge zag het levenslicht in 1950 en is daarmee een “generatiegenoot” van Okapi Aalstar. Van onder meer BC Oostende en Spirou Charleroi was toen nog geen sprake. Avanti promoveerde in 1968 naar de hoogste klasse en won de Belgische Beker in 1978. De club degradeerde één keer in 1985 maar keerde meteen terug. Na 22 jaar eerste klasse ging Avanti in de loop van het seizoen 1990-1991 in vereffening. De leemte die Avanti achterliet werd gedeeltelijk opgevuld door Racing Brugge, opgericht in 1971 en momenteel uitkomend in eerste landelijke (=vierde klasse). De bekendste oud-speler van Avanti is zonder twijfel Tony Parker. Zijn zoon Junior, Frans international en speler van de San Antonio Spurs (NBA), werd in Brugge geboren.

Plannen om de club weer uit de grond te stampen werden al lang gesmeed maar pas in 2015 werden deze echt concreet voorgesteld. De initiafnemers leggen de lat bijzonder hoog, Avanti won zijn eerste wedstrijd tegen Zedelgem trouwens maar liefst met 97-31!

Artikel + reportage eerste wedstrijd op Focus/WTV 
Website Avanti Brugge

Club Brugge gaat loges verbouwen

mei 21st 2016 | Posted in Huidige Stadions

Visualisatie van de nieuwe business seats. Afbeelding: Vandewalle/Wald DemeyerClub Brugge kreeg gisteren goed nieuws over het nieuwe stadion: de Vlaamse Regering keurde het Milieueffectenrapport (MER) goed. Hiermee kan de volgende fase worden opgestart, de opstelling van een nieuw Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), wat binnen het jaar moet afgerond zijn. Maar de kersverse landskampioen wacht niet tot de geplande verhuis in 2019 of 2020 om zijn trouwe publiek meer comfort aan te bieden – het stadion kreeg de voorbije jaren al kleine upgrades met onder meer nieuwe zitjes, LED-boarding, gerenoveerde kantines en opgefriste sanitaire voorzieningen. Lees meer…

Nieuw stadion voor KV Kortrijk

maart 2nd 2016 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Volgens de krant Het Laatste Nieuws heeft de raad van bestuur van KV Kortrijk na gesprekken met de stad, clubeigenaar Vincent Tan en privé-investeerders beslist om binnen de vijf jaar een nieuw polyvalent stadion te realiseren met 13.000 plaatsen.

De Maleisische zakenman Vincent Tan werd in mei 2015, na eerder Cardiff City en FK Sarajevo te hebben overgenomen, eigenaar van KV Kortrijk. Het duurde niet lang alvorens de plannen voor een nieuw stadion, die voor het eerst werden uitgesproken in 2011, weer werden opgerakeld. Vandaag zijn die dus een stuk concreter geworden. Over de locatie is nog geen zekerheid, de steeds naar voren geschoven Evolis-site zou geen absolute prioriteit meer hebben.

Wordt vervolgd, want over twee weken wordt een studie uitgebracht die tijdens de voorbije maanden werd uitgevoerd.

OHL heeft grootse plannen met Den Dreef

december 24th 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Promovendus Oud-Heverlee Leuven gaat de laatste voetbalweek van 2015 in met goed nieuws van op alle fronten.

Na de op zaterdag gewonnen afscheidswedstrijd voor de laterale staantribune (uitgerekend tegen KV Mechelen, dat begin mei net hetzelfde deed) kondigde de club dinsdag aan dat ze een positief rapport kreeg van de licentiecommissie en een nieuwe erfpacht- en samenwerkingsovereenkomst ondertekende met de gemeente Oud-Heverlee voor de site van het jeugd- en trainingscomplex.

Gisterenavond tenslotte kwam OHL met het grootste nieuws naar buiten: de gedetailleerde plannen voor de stadionverbouwing, die een stuk ambitieuzer zijn dan enkel een nieuwe tribune. Lees meer…