Nieuw stadion Lommel komt aan Ringlaan

september 24th 2016 | Posted in Nieuwe Stadions

Lommel United verkiest voor zijn nieuwe voetbalstadion niet langer de site Eynderheide, achter het oude ziekenhuis tussen de Vlasstraat en de Duinenstraat, maar een braakliggende lap grond aan de Ringlaan, tussen de Stationsstraat en Vreyshorring, amper enkele honderden meters verderop. Die locatie zou interessanter zijn voor investeerders. Het nieuws raakte gisteren bekend.

De club, die dit seizoen uitkomt in eerste klasse B, koestert al sinds de zomer van 2011 plannen voor een nieuw voetbalstadion met 10.000 plaatsen. Oorspronkelijk had men hiervoor een stuk grond bij de industriezone Kristalpark voor ogen. Wegens moeilijkheden om op die locatie aan de nodige vergunningen te geraken opteerde men vorig jaar na een studie voor het terrein achter het oude ziekenhuis. Tot nu dus. Lees meer…

Herboren Avanti Brugge laat Brugse Topsporthal vollopen

september 18th 2016 | Posted in Huidige Arena's

Avanti BruggeDat nogal wat Bruggelingen heimwee koesterden naar het 25 jaar geleden opgedoekte Avanti, werd vorige week zondag duidelijk. Maar liefst 1500 toeschouwers zakten af naar de topsporthal van Sport Vlaanderen Julien Saelens in deelgemeente Assebroek voor de eerste wedstrijd van de heropgerichte basketbalclub in vierde provinciale.

Avanti Brugge zag het levenslicht in 1950 en is daarmee een “generatiegenoot” van Okapi Aalstar. Van onder meer BC Oostende en Spirou Charleroi was toen nog geen sprake. Avanti promoveerde in 1968 naar de hoogste klasse en won de Belgische Beker in 1978. De club degradeerde één keer in 1985 maar keerde meteen terug. Na 22 jaar eerste klasse ging Avanti in de loop van het seizoen 1990-1991 in vereffening. De leemte die Avanti achterliet werd gedeeltelijk opgevuld door Racing Brugge, opgericht in 1971 en momenteel uitkomend in eerste landelijke (=vierde klasse). De bekendste oud-speler van Avanti is zonder twijfel Tony Parker. Zijn zoon Junior, Frans international en speler van de San Antonio Spurs (NBA), werd in Brugge geboren.

Plannen om de club weer uit de grond te stampen werden al lang gesmeed maar pas in 2015 werden deze echt concreet voorgesteld. De initiafnemers leggen de lat bijzonder hoog, Avanti won zijn eerste wedstrijd tegen Zedelgem trouwens maar liefst met 97-31!

Artikel + reportage eerste wedstrijd op Focus/WTV 
Website Avanti Brugge

Club Brugge gaat loges verbouwen

mei 21st 2016 | Posted in Huidige Stadions

Visualisatie van de nieuwe business seats. Afbeelding: Vandewalle/Wald DemeyerClub Brugge kreeg gisteren goed nieuws over het nieuwe stadion: de Vlaamse Regering keurde het Milieueffectenrapport (MER) goed. Hiermee kan de volgende fase worden opgestart, de opstelling van een nieuw Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), wat binnen het jaar moet afgerond zijn. Maar de kersverse landskampioen wacht niet tot de geplande verhuis in 2019 of 2020 om zijn trouwe publiek meer comfort aan te bieden – het stadion kreeg de voorbije jaren al kleine upgrades met onder meer nieuwe zitjes, LED-boarding, gerenoveerde kantines en opgefriste sanitaire voorzieningen. Lees meer…

Nieuw stadion voor KV Kortrijk

maart 2nd 2016 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Volgens de krant Het Laatste Nieuws heeft de raad van bestuur van KV Kortrijk na gesprekken met de stad, clubeigenaar Vincent Tan en privé-investeerders beslist om binnen de vijf jaar een nieuw polyvalent stadion te realiseren met 13.000 plaatsen.

De Maleisische zakenman Vincent Tan werd in mei 2015, na eerder Cardiff City en FK Sarajevo te hebben overgenomen, eigenaar van KV Kortrijk. Het duurde niet lang alvorens de plannen voor een nieuw stadion, die voor het eerst werden uitgesproken in 2011, weer werden opgerakeld. Vandaag zijn die dus een stuk concreter geworden. Over de locatie is nog geen zekerheid, de steeds naar voren geschoven Evolis-site zou geen absolute prioriteit meer hebben.

Wordt vervolgd, want over twee weken wordt een studie uitgebracht die tijdens de voorbije maanden werd uitgevoerd.

OHL heeft grootse plannen met Den Dreef

december 24th 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Promovendus Oud-Heverlee Leuven gaat de laatste voetbalweek van 2015 in met goed nieuws van op alle fronten.

Na de op zaterdag gewonnen afscheidswedstrijd voor de laterale staantribune (uitgerekend tegen KV Mechelen, dat begin mei net hetzelfde deed) kondigde de club dinsdag aan dat ze een positief rapport kreeg van de licentiecommissie en een nieuwe erfpacht- en samenwerkingsovereenkomst ondertekende met de gemeente Oud-Heverlee voor de site van het jeugd- en trainingscomplex.

Gisterenavond tenslotte kwam OHL met het grootste nieuws naar buiten: de gedetailleerde plannen voor de stadionverbouwing, die een stuk ambitieuzer zijn dan enkel een nieuwe tribune. Lees meer…

Antwerp wil Bosuil uitbreiden

december 21st 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

061216-namiddag-Bosuil6 (2) (800x277)De renovatiewerken van Tribune 1 van de Bosuil werden begin november afgerond met de openstelling van een nieuw bezoekersvak. Het stadion kan nu 13.300 toeschouwers ontvangen maar bij topaffiches zou dat wel eens te krap kunnen uitvallen. Daarom overweegt RAFC, dat volop mikt op promotie, om in het tussenseizoen een nieuwe tribune te bouwen tussen de business seats en het veld.

N.v.d.r.: een nieuwe tribune onderaan het Atriumcomplex zou ongeveer 1.000 zitplaatsen kunnen tellen (zie ontwerp van ondergetekende uit 2009-2010 op Arch4MC en het Belstadions Forum)

OHL neemt afscheid van staantribune

december 21st 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

den dreef 2011 luchtIn Stadion Den Dreef van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven werd afgelopen zaterdag de staantribune voor de laatste maal opengesteld voor het publiek. Eind december/begin januari wordt eerst de kantine ontmanteld, waarna de staanplaatsen worden afgebroken.

Vervolgens wordt gestart met de bouw van een nieuwe zittribune met 3500 plaatsen en skyboxen die quasi een kopie zal zijn van de hoofdtribune. Het stadion zal dan 10.000 toeschouwers kunnen ontvangen, zo’n 700 meer dan in de huidige toestand. Lees meer…

‘Nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan nodig voor nationaal stadion’

maart 6th 2015 | Posted in Nieuwe Stadions

Denys, één van de drie kandidaten om deze maand de bouw van het nieuwe stadion op parking C van de Heizel binnen te halen, heeft bekendgemaakt dat voor de realisatie van haar project (en bij uitbreiding ook voor de andere twee) wegens de grote vloeroppervlakte een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan vereist is.

Dat zou betekenen dat de door de stad Brussel vooropgestelde timing – start van de bouwwerken begin 2016 – nog meer onder druk komt te staan.

Lees meer op www.standaard.be

Bouwt Ghelamco nieuw stadion op Bosuil?

februari 26th 2015 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions, Stadions

De vastgoedfirma Ghelamco Group zou één van de belangrijkste geldschieters zijn achter Patrick Decuyper. Dat zeggen bronnen dicht bij het dossier.

Lees verder op HLN.be

Patrick Decuyper was tot medio 2013 gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem. Kort nadat de club vice-kampioen werd stapte hij op. Dat had alles te maken met zijn plan om het stamnummer van Zulte Waregem (en later KV Oostende) naar Antwerpen te verhuizen, wat hem niet in dank werd afgenomen. Het is dus niet helemaal onverwacht of toevallig dat net Decuyper nu terug verschijnt om het nog steeds noodlijdende FC Antwerp over te nemen.

Decuyper en zijn geldschieters zijn razend ambitieus. De schulden worden weggewerkt (dat is al gedeeltelijk gebeurd) zodat de club zijn licentie kan halen maar daar stopt het niet. De West-Vlaamse ondernemer wil de Great Old eindelijk terug naar eerste klasse brengen en er zou zelfs sprake zijn van een nieuw Bosuilstadion. Terwijl momenteel de hoofdtribune wordt verbouwd (nieuwe foto’s)…

MER dreigt bouw Brussels stadion te vertragen

februari 13th 2015 | Posted in Nieuwe Stadions

De bouw van het nieuwe stadion in Brussel, waar in 2020 vier EK-wedstrijden worden gespeeld, zou zo snel mogelijk van start moeten gaan om de door de UEFA opgelegde deadline te halen. Net als voor ieder project in Vlaanderen (Parking C, waar het stadion komt, ligt in Grimbergen) met een grote impact op de omgeving moet ook voor het nieuwe stadion een milieueffectenrapport worden opgesteld, wat gemiddeld negen maanden in beslag neemt.

Lees meer op brusselnieuws.be