‘Tragelsite zal klaar zijn vanaf 2012’

oktober 15th 2009 | Posted in Arena's, Nieuwe Arena's

Dankzij een compromis met distributienetbedrijf Eandis zal de Tragelsite vanaf 2012 klaar zijn om er het langverwachte evenementen- en sportcomplex voor Aalst neer te poten. ‘We zijn klaar om met de bouw te beginnen’, klinkt het opgewekt bij basketbalclub Okapi Aalstar.
De plannen voor een nieuw evenementen- en sportcomplex op de percelen tussen de Dendermondsesteenweg en de Tragel zijn niet nieuw, maar de realisatie ervan sleept wel al jaren aan. Dat komt onder meer doordat de vervuilde site maar niet gesaneerd raakt.Op een debat, opgezet door serviceclub Fifty-One dinsdag, had schepen van Leefmilieu Johan Stylemans (Open VLD) echter goed nieuws: in 2012 zal de grond definitief gesaneerd zijn en dus klaar om bebouwd te worden.

‘Voor Eandis, de huidige eigenaar van de grond, had de sanering van het terrein maar een lage prioriteit’, legt schepen Stylemans uit. ‘Daarom heeft de stad Aalst een compromis gemaakt met het bedrijf. Wij zullen de terreinen overkopen, op voorwaarde dat de sanering ons niet meer dan 3 miljoen euro kost. Dat is een te halen kaart, want we kunnen samenwerken met de openbare maatschappij Ovam. Zij saneert binnenkort sowieso de historische vervuiling op de aanpalende Neulandtsite en de Tragelsite zal ze erbij nemen. Een samenwerkingdie beide partijen minder zal kosten.’

‘Als de bodemsanering rond is, is het de beurt aan Okapi Aalstar’, vervolgt Stylemans.

‘De club zegt dat ze een investeerder heeft die een multifunctionele zaal wil bouwen. Daarin zal een evenementenzaal moeten zitten van 4.000 vierkante meter, waar 4.000 mensen in kunnen.’

‘Als dit nieuws correct is, kan ik de schepen wel op zijn mond kussen’, reageert Danny Verhulst van basketbalclub Okapi. ‘We wachten al zo lang op groen licht dat ik het bijna niet kan geloven. Onze investeerder is natuurlijk nog altijd aan boord. Voor onze ploeg voorzien we in een zaal met 4.000 zitjes, een restaurant en enkele seminarieruimtes. Verder moet er ook een extra evenementenzaal komen met plaats voor 1.000 mensen en er zal ook plaats zijn voor enkele commerciële activiteiten, zodat onze investeerder een return on investment krijgt. Als we in januari 2012 mogen beginnen bouwen, zal het complex af zijn midden 2013.’

Karim Van Overmeire van oppositiepartij Vlaams Belang is minder optimistisch over de inschatting van Stylemans.

‘De meerderheidspartijen hebben al zo vaak beloofd zich aan hun planning te houden en telkens kwam er vertraging. Denken we maar aan de plannen voor de Siesegemkouter en de Hopmarkt. De eensgezindheid binnen het stadsbestuur lijkt me zeer broos. Voor hetzelfde geld blokkeert de ene schepen morgen weer projecten van de andere.’

2 Responses to “‘Tragelsite zal klaar zijn vanaf 2012’”

commenter

Dat het er maar heel snel komt, ’t forum loopt steeds overvol.

Off topic: EA speelt elke thuismatch voor gemiddeld 6000 toeschouwers, matchen tegen de top-vijf minstens 8000, zoniet uitverkocht. En dit in 3de klasse! Ik heb een rondgeluisterd en naar het schijnt is men intern reeds bezig met het uitwerken van een plan voor een nieuw stadion bij promovering naar 2de nationale. Ik speur voort 😉

commenter

Dit zou mooi zijn. Zowel de basket- als de voetbalploeg van Aalst die verhuizen naar een stadion waar ze hun ambities kunnen waarmaken.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>