Genk zet kandidatuur als speelstad voor WK Voetbal in de verf

april 9th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

De stad Genk is, zoals bekend, samen met zes andere steden kandidaat speelstad voor het WK Voetbal 2018 of 2022. In het najaar komt een waarnemer van de wereldvoetbalbond FIFA naar Genk afgezakt voor een technische inspectie. En op 2 december 2010 beslist de FIFA of België en Nederland samen een WK toegewezen krijgen. Ondertussen laat de stad niets onverlet om haar kandidatuur in de verf te zetten.

Met boot naar Luik

Schepen van Sport Luc Dullers (CD&V): “tijdens grote evenementen zoals ‘Muziek in de stad’ en de Limburgse Zondagmarkten maakt onze promobus ‘Genk on Wheels’ reclame voor de kandidatuur van Genk. En op 29 april vaart een delegatie van lokale en nationale politici, waaronder enkele ministers, via het kanaal met een boot naar Luik. Aan boord van de boot bevindt zich het Bidbook”, zegt de schepen van Sport.

Bidbook

“Het Bidbook, ondertekend door het stadsbestuur en voetbalclub KRC Genk, circuleert ook in de kandidaat speelsteden Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent en Luik. In Nederland gebeurt precies hetzelfde. Op 6 mei worden in Antwerpen de twee boekhelften samengevoegd en een dag later aan de FIFA in Genève overhandigd. Op 29 april maken we ook de plannen voor het nieuwe stadion bekend”, weet de schepen.

“Wij zijn kandidaat”

Het grote reclamezeildoek waarop “Wij zijn Kandidaat”, is terug van weggeweest. Het doek raakte in november 2009 licht beschadigd en is nu opgelapt. Sonja Schrijvers (29) van de Dienst Communicatie van de stad Genk: “bedoeling is dat het zeildoek in het frame op regelmatig tijdstip, tussen verschillende campagnes door, terug opduikt. Volgende week nemen we het doek weer even weg en maakt het plaats voor de promotie van de 1 meifeesten.

Ja, dit doek is het enige in dit formaat, maar ook aan invalswegen en bestaande borden komt er reclame te staan. Reclame die de kandidatuur van Genk voor het WK ondersteunt”, legt Sonja Schrijvers uit.

WK Zeildoek in Genk

WK Zeildoek in Genk

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLBOZ_20100408_001

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>