‘Aalst moet voorbeeld nemen aan spectaculair Guggenheim-museum’

april 23rd 2010 | Posted in Arena's, Nieuwe Arena's

Okapi Aalstar hoopt het complex tegen 2013 af te hebben

Als het van CD&V-schepen Bart Van Lysebeth afhangt, krijgt de stad Aalst tegen 2013 een evenementencomplex dat evenveel indruk maakt als het Guggenheim-museum in Bilbao. ‘Aalst mag niet vies zijn van ambitie.’
Het Guggenheim-museum in het Spaanse Bilbao, het Nederland Hotel bij onze noorderburen en de Spiroudome in Charleroi. Deze drie indrukwekkende gebouwen moeten volgens de Aalsterse schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Lysebeth (CD&V) de inspiratie bieden voor de evenementenhal van basketbalclub Okapi Aalstar, die langs de Tragel gebouwd zal worden.

Museum en hotel

‘In Aalst word je wat vies bekeken als je ambitie hebt, maar dat is net waar deze stad nood aan heeft, zowel voor de Aalstenaars zelf als voor de bedrijven’, verklaarde de schepen gisteravond op een infoavond voor ondernemers. ‘Behalve een evenementenhal, kunnen we op de Tragelsite ook een museum opstarten zoals het M-museum, dat onlangs de deuren opende in Leuven. En waarom zouden we geen hotel bouwen op de site, zodat bezoekers daar kunnen blijven overnachten? Dit kan een locatie worden waar ook boksgala’s en concerten als The Night of The Proms georganiseerd kunnen worden. En dat alles in een spectaculaire architectuur’, klinkt het.

De uitspraken zijn opmerkelijk, want onlangs was er nog slecht nieuws voor de Tragelsite: in december gaf de auditeur van de Raad van State een negatief advies voor de herinrichting van de site.

‘Dat was inderdaad geen goed nieuws, maar tijdens de vertragingen die we eventueel oplopen zullen we al energie steken in de aanmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan. Ik maak me sterk dat het evenementencomplex er zal komen’, verklaart Van Lysebeth.

Goed nieuws Rudy De Hainaut, de voorzitter van Okapi Aalstar. ‘Intussen zijn de plannen voor ons complex al concreter geworden’, zegt hij. ‘Op de grond die de stad koopt, zullen we het evenementencomplex zelf financieren. De stad Aalst mag dan een afgesproken aantal dagen per jaar de zaal gratis gebruiken. We hopen tegen 2013 het complex af te hebben.’

SP.A en Open VLD, die samen met CD&V de meerderheid vormen, zijn positief verrast door Van Lysebeths uitspraken.

‘Mijn collega Van Lysebeth was vroeger zeer sceptisch over de Tragelsite als locatie, maar hij is blijkbaar tot inkeer gekomen. Ik hoop dat dit geen schone schijn is’, zegt Open VLD-schepen Johan Stylemans.

Ann Van de Steen (SP.A): ‘Wij zijn ook voor een mooi complex langs de Tragel, al moet het wel betaalbaar zijn.’ 

Bron: Het Nieuwsblad

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>