Racing Genk stelt nieuw stadion voor

april 29th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Racing Genk heeft het ontwerp van zijn nieuw stadion voorgesteld. De Cristal Arena wordt uitgebreid met het oog op het WK in 2018 of 2022. Momenteel telt het stadion 22.000 zitplaatsen. Het vernieuwde stadion biedt plaats aan 44.000 supporters.België wil in 2018 of 2022 samen met Nederland het WK voetbal organiseren. Op 14 mei geeft de organisatie haar dossier af in het hoofdkwartier van de Wereldvoetbalbond FIFA in Zürich. Vandaag is de organisatie in Genk aan een tocht langs de twaalf speelsteden begonnen. Oud-international Nico Claesen (foto) heeft het dossier van Genk op zak.

Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Luik zijn de Belgische gaststeden. Zij werken allemaal aan nieuwe stadions voor het WK. Genk wil de Cristal Arena vernieuwen als België en Nederland het WK mogen organiseren.

De plannen van het nieuwe stadion zijn getekend door Nederlandse architecten, die ook het nieuwe stadion in Brugge hebben ontworpen. Ze geven de Cristal Arena een trendy en futuristische look. Het vernieuwde stadion biedt plaats aan 44.000 toeschouwers, nu zijn dat er 22.000.

De kosten van het nieuwe stadion worden geraamd op 50 miljoen euro. Racing Genk rekent op de steun van de overheid.

Bron: www.sporza.be

Uit de perstekst:

Een nieuwe look voor de Cristal Arena

Indien Genk geselecteerd wordt als gaststad voor het WK, wordt de Cristal Arena uitgebreid van 22.000 tot 44.000 zitplaatsen en krijgt het een trendy en futuristische look. Bij het uittekenen van de plannen werd vooral rekening gehouden met het behouden van de intieme en gezellige sfeer die het Genkse stadion kenmerkt. Hiervoor zorgt vooral het omlaag-hellende dak aan de binnenkant van het stadion alsook de verbouwing van de hoofdtribune. Beide elementen zorgen ervoor dat de Genkse voetbalarena de allure krijgt van een WKstadion.
De plannen werden ontworpen door de BAM, Nederlandse partner van the HollandBelgium bid.

De kosten worden geraamd op 50 miljoen EUR. Om het geheel te financieren zullen de diverse betrokken partijen hun engagement op moeten nemen: zowel KRC, stad Genk, de provincie Limburg als ook de Vlaamse en Federale overheid.

Link naar het nieuws op de site van KRC Genk, met 3D-animatie:

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>