GB wil nu toch een stadion delen met Antwerp

mei 6th 2010 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Er is een doorbraak in het Antwerpse stadiondossier. Germinal Beerschot is nu toch bereid om samen met Antwerp een nog te bouwen stadion te delen. “Dit is een belangrijke stap in de goede richting”, zegt burgemeester Patrick Janssens.

Tot nu stonden Germinal Beerschot en de stad Antwerpen lijnrecht tegenover elkaar in het stadiondossier. De twee partijen wilden een stadion neerpoten op de gronden van Petroleum Zuid, maar GB wilde dat zelf doen en had geen plaats voor Antwerp in zijn plannen. De stad wilde enkel weten van een gedeeld stadion.

Met het oog op de mogelijke organisatie van het WK 2018, waarin Antwerpen een speelstad kan zijn, wendt GB nu toch de steven. De club stapt in een werkgroep om te praten over de exploitatie en financiering van het project.

“GB bevestigt dat het bereid is om samen met Antwerp op Petroleum Zuid te gaan spelen. In werkgroepen moeten we de samenwerking voort bespreken”, zegt GB-preses Herman Kesters in Gazet van Antwerpen.

“We zijn een engagement aangegaan en kunnen nu aan de toekomst denken. Goed nieuws voor ons, maar ook voor heel voetbalminnend Antwerpen.”

“Iedereen wil een goeie oplossing”

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens is opgetogen over de doorbraak, maar blijft wel nog wat voorzichtig: “Dit is een bescheiden, maar heel belangrijke stap in de goede richting.”

“Het akkoord met Germinal Beerschot toont dat alle betrokkenen bereid zijn om samen tot een goede oplossing te komen. Nu we het principieel eens zijn, kunnen we een werkgroep oprichten. Daarin zullen wij, samen met de clubs en alle betrokkenen, de details kunnen uitwerken.”

bron: Sporza

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>