Wijkcomité tegen uitbreiding stadion Anderlecht

mei 6th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

De geplande uitbreiding van het voetbalstadion van RSC Anderlecht zorgt voor wrevel bij enkele honderden buurtbewoners. Zij zijn tegen de uitbouw van het bestaande stadion, omdat het enkel voor extra overlast zou zorgen.

Alle leden van het wijkcomité zijn RSCA-supporters. Toch vinden ze dat een voetbalstadion met 30.000 zitjes niet langer in een woonwijk past. Om hun overtuiging kracht bij te zetten verzamelden ze al enkele honderden handtekeningen tegen de uitbreiding van het bestaande stadion.

Het buurtcomité vreest bovendien dat als de uitbreiding er komt, niets een bijkomende uitbreiding over enkele jaren in de weg zal staan. De uitbouw tot 30.000 zitjes is opgelegd door de UEFA.

“Nu wil UEFA 30.000 zitjes,” zegt Faycal Sarhdaoui van het buurtcomité. “Maar binnen enkele jaren zullen hun normen veranderen, en zullen ze nog meer zitjes willen. Waarom niet meteen een groter stadion bouwen op een plaats die beantwoordt aan de noden van de voetbalspelers en de supporters?”

Het comité hekelt ook het gedrag van het gemeentebestuur van Anderlecht. Dat sloot enkele weken geleden een politiek akkoord met paars-wit over de uitbreiding van het stadion. Volgens de gemeente staan alle buurtbewoners immers achter het project. “Er was al een akoord voor de bewoners op de hoogte waren,” besluit Karen Hiergens van het comité.

Bron:http://www.brusselnieuws.be/artikels/sport/wijkcomite-tegen-uitbreiding-stadion-anderlecht/?searchterm=stadion

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>