In Brugge staat geen sprietje gras meer

mei 7th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

In Brugge laten ze er letterlijk geen gras over groeien: meteen na de laatste thuismatch van een Brugse ploeg dit seizoen is in het Jan Breydelstadion begonnen met de aanleg van veldverwarming.

Photobucket

Woensdagavond, meteen na de wedstrijd tegen Zulte Waregem, is alle reclame rond het veld verwijderd en donderdagochtend is een toplaag van 60 centimeter afgegraven.

De aannemer krijgt 25 kalenderdagen om alles af te werken, daarna heeft het gras twee maanden om te groeien. Het veld moet net op tijd klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen zijn in het Jan Breydelstadion 50 officiële wedstrijden gespeeld. Club nam er 29 voor zijn rekening: 14 in de competitie, 5 in de play-offs, 6 Europese, 3 in de beker en de Brugse Metten tegen AZ.

Cercle betrad het hoofdveld 21 keer: 14 keer in de competitie, 3 in Play-off II, 3 in de beker en een galamatch tegen Panionios Athene.

Photobucket

Bron: Sporza

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>