Eupens Stadion moet op 15 oktober klaar zijn

mei 25th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Eupen krijgt van de KBVB 20 weken om zijn infrastructuur in orde te brengen voor eerste klasse. Als de club aan de eisen voldoet, krijgt ze een licentie.

“We moeten over een overdekte zittribune met 4.000 plaatsen beschikken, een veldverwarming aanleggen en de lichten versterken voor de tv-uitzendingen”, zegt Manfred Theissen, de manager van Eupen.

Eupen begroot de werkzaamheden op drie miljoen euro. “We zullen er alles aan doen om ons stadion aan te passen tegen 15 oktober.” Als Eupen tegen dan zijn zaken niet geregeld heeft, verliest het zijn tv-geld, een aanzienlijke geldsom.

Bron:  Sporza.be

Meer info over de werkzaamheden uit Sportwereld.be:

Een andere uitdaging voor de Duitstalige club is de infrastructuur. Als eersteklasser moet de promovendus verplicht over veldverwarming beschikken. Volgens Manfred Theissen, algemeen directeur van Eupen, vormt dit geen probleem. Of toch? ‘We overleggen reeds enkele maanden met de Duitstalige gemeenschap. De veldverwarming komt er zeker. Al zal het een krachtige installatie moeten zijn. De voorbije winter was heel streng en lag er op een bepaald moment zo’n 40 cm sneeuw.’

Daarnaast moet de stadioncapaciteit omhoog. Eupen plant de bouw van een nieuwe zittribune die moet toelaten dat het Kehrweg Stadion minstens 8.000 supporters kan ontvangen. Ook de verlichting zal aan de normen van eerste klasse worden aangepast. Het totale kostenplaatje wordt geraamd op drie miljoen euro.

De Duitstalige gemeenschap zal 60 procent van die kosten op zich nemen, de stad en de club elk 20 procent. Vraag blijft wel of de de Eupense club haar Kehrweg Stadion kan vullen. Dit seizoen konden ze gemiddeld slechts 1.300 supporters warm maken voor een thuismatch. Bovendien ondervindt Eupen heel wat concurrentie van Duitse clubs die zich net over de grens bevinden.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G3S2QK832

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>