Aanbesteding stadion begin volgend jaar

juni 19th 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Zulte Waregem blijft op schema met het dossier van het stadion en kan wellicht begin volgend jaar een aanbesteding uitschrijven. Het openbaar onderzoek leverde – één maand na de start – nog altijd geen enkel bezwaarschrift op. Op 9 juli wordt het afgesloten.

Op vandaag is nog altijd niet duidelijk hoe het stadion er precies zal uitzien en waar het hotel, de appartementen of wat dan ook zal komen. Wel is nu het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) min of meer klaar en dat wil zeggen dat er wel duidelijkheid is binnen welke krijtlijnen het stadion met alles wat er bij komt zal komen. Er kunnen nog kleine veranderingen gebeuren op basis van bedenkingen op een infoavond donderdagavond. Een overzicht.

Plein boven openbare weg

Het stadion gaat van 8.500 naar 12.500 plaatsen. Voorts kan er een hotel komen met een maximum capaciteit van 120 kamers, komt er grootschalige sport- en vrijetijdsgerelateerde handel op een maximum oppervlakte van 5.500 vierkante meter (max 3 eenheden), is er plaats voor 100 à 120 appartementen, kantoorruimte en vergader- en seminariefaciliteiten, vorts fitness en bowling (4.500 vierkante meter).

Namen van winkels zijn er nog niet bekend maar het is een publiek geheim dat Molecule veel interesse heeft.

De kans lijkt klein dat de appartementen dicht bij Waregem Expo komen. Gemeenteraadslid Maria Polfliet merkte op dat er de jongste jaren al bewoners in de buurt last hadden van het geluid. ‘Het is inderdaad niet de bedoeling om nieuwe conflicten te laten ontstaan wegens geluidsoverlast’, luidde het antwoord.

Ook de 360 parkeerplaatsen die er maximaal komen bij het hotel (120), de kantoorruimte (60) en de appartementen (180) zullen ofwel in een parkeergebouw komen of ondergronds gaan.

Er komt een mooi plein tussen het stadion en de evenementenhal. Het is niet uitgesloten dat zo’n plein er komt boven de openbare weg.

Bezoekende supporters

Een brug of koker die de bezoekende supporters rechtstreeks van in de Zuiderlaan tot in het bezoekersvak brengen, is niet uitgesloten. Het bestuur van Zulte Waregem spiegelt zich daarbij aan veel stadions in Nederland. Het aantal bezoekersplaatsen blijft gelijk aan het huidige aantal.

Waregem Expo is ook opgenomen in het Prup en mag nog maximaal uitbreiden tot 10.000 vierkante meter. De evenementenhal is nu 5.000 vierkante meters groot. ‘Al zal de uitbreiding dan zeker via een tweede bouwlaag gebeuren’, vertelt schepen van Economie Kristof Chanterie.

En verder? De provinciale commissie ruimtelijke ordening Procoro behandelt de bezwaren in september 2010, waarna de provincieraad in november de definitieve vaststelling doet en de Vlaamse regering finaal in februari 2011 zijn goedkeuring zal geven.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=RD2ROUSE

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>