Superstadion moet klaar zijn in 2015

juli 6th 2010 | Posted in Campagne WK 2018, Nieuwe Stadions, Stadions

In januari van 2015 moeten R.AntwerpFC. en Germinal Beerschot in het nieuwe voetbalstadion op Petroleum Zuid spelen. De beleidsgroep die de grote beslissingen rond het superstadion moet begeleiden, is gisteren voor het eerst samengekomen. De timing van het project is het eerste ding dat al werd beslist.

Eindelijk, na jaren van wachten, komt er langzaam maar zeker wat meer duidelijkheid over het superstadion dat de stad Antwerpen voor de twee grootste Antwerpse clubs wil bouwen. Dat het stadion er komt, is weliswaar nog niet helemaal zeker. Want het staat nog niet voor 100procent vast dat Antwerp en Germinal Beerschot in het nieuwe stadion willen spelen.

De besturen van de twee clubs hebben zich dan wel al akkoord verklaard, de inzet van de discussie zal zijn hoe de exploitatie van het nieuwe stadion tussen de twee clubs verdeeld zal worden. ‘Ook daarover zal het in die beleidsgroep gaan’, zegt Bart Govaert, woordvoerder van burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

Voorts moet de groep, die bestaat uit afgevaardigden van de twee voetbalclubs, Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, burgemeester Patrick Janssens, schepen van Sport Ludo Van Campenhout en schepen van Cultuur en Toerisme Philip Heylen, zich buigen over de voorbereiding en de realisatie van het nieuwe stadion.

De uitgangspunten, de financiële vertrekbasis, de mogelijke ontwikkelingsscenario’s en de planning voor de bouw van het stadion werden voorgesteld.

De clubs reageren voorzichtig op de eerste ontmoeting. ‘Het waren positieve gesprekken waarbij wij kennis hebben genomen van de belangen van de stad en beide clubs’, reageert Eddy Wauters, voorzitter van R.AntwerpFC. ‘Eindelijk zijn we gestart. Het was een verkennend overleg waarbij de uitgangspunten van de stad voor de realisatie van het stadion nog eens op een rijtje werden gezet. Nu gaan we ons als club buigen over wat er vandaag is besproken. Tegen de volgende vergadering zullen wij onze analyse klaar hebben en voorleggen wat we liever niet of wel zien gebeuren. Op het eerste zicht zijn er wat mij betreft geen onoverkomelijke struikelblokken, maar uiteraard bespreken wij dit eerstdaags nog in clubverband.’

‘Er is enkel besproken wie er in die groep zal zitten’, zegt Jos Verhaegen van Germinal Beerschot. ‘Meer weet ik niet.’ Wie er voor de Kielse club in de beleidsgroep zal zitten, weet Verhaegen nog niet. ‘Dat moeten we nog bespreken.’

Het nieuwe stadion zal plaats bieden aan 25.000 toeschouwers, maar kan worden uitgebreid tot 44.000 plaatsen als het wereldkampioenschap voetbal naar ons land zou komen.

Jozef Leysen en Jochen Vandenbergh

Bron: Het Nieuwsblad

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>