Antwerp en GBA nog niet akkoord over stadion

juli 15th 2010 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Royal Antwerp FC en Germinal Beerschot spelen zondag een ‘derby’. Een bitse strijd, maar ook een toenadering voor het geplande voetbalstadion. Het water tussen beide partijen om in hetzelfde stadion te spelen is immers nog diep.

De supporters van Germinal Beerschot zien de derby van zondag alleszins niet zitten. Een groot deel van hen boycot de vriendschappelijke voetbalmatch op de Bosuil. Ze vinden het een misplaatste poging om de clubs van Germinal Beerschot en Royal Antwerp FC dichter bij elkaar te brengen en hen warm te maken voor een gezamenlijk stadion op Petroleum-Zuid.

Dat stadion moet in 2015 klaar zijn. Die datum werd vastgelegd door de beleidsgroep die vorige week voor het eerst samenkwam. Pas in september komt de groep voor een tweede keer bijeen. Dat zei Eddy Wauters, voorzitter van RAFC op een gezamenlijke voorbeschouwing van de derby in het Antwerps Havenhuis.

‘Normaal zouden we deze week nog samenzitten, maar dat wordt technisch gezien heel moeilijk’, zegt Wauters. ‘Toch verlopen de gesprekken in een goede sfeer. We praten met open vizier en zonder taboes. Nu ja, de moeilijkheden zullen later misschien wel naar boven komen.’

Over de verdeling van de exploitatiekosten is Wauters duidelijk. Elke ploeg zal volgens hem de helft van die kosten op zich nemen.

Diep water

Herman Kesters, voorzitter van GBA, geeft minder commentaar. Hij ziet de derby als een toenadering, maar benadrukt dat het water tussen beide ploegen nog steeds diep is. ‘Over een gezamenlijk voetbalstadion moet nog een hartig woordje gepraat worden’, zegt hij. ‘We luisteren wel naar elkaar, maar veel verder staan we nog niet. Dat we moeten samenwerken, staat echter als een paal boven water. De economische crisis verplicht ons daartoe. Als je dan een enveloppe met zoveel geld krijgt, kan je niet weigeren.’

Het enige wat de beleidsgroep tot nu toe bereikt heeft, is de streefdatum 2015. Het nieuwe stadion zal dan plaats bieden aan 25.000 toeschouwers, maar kan worden uitgebreid tot 44.000 plaatsen als het Wereldkampioenschap voetbal naar ons land zou komen.

Bron: HNB

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>