Vanden Stock: ‘Nieuw stadion levensnoodzakelijk’

juli 23rd 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Een nieuw stadion voor Anderlecht is “bijna een zaak van leven of dood”. Die gewichtige woorden sprak Roger Vanden Stock tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers aan het begin van het nieuwe seizoen. “Overleven op Europees vlak zonder dat onze projecten gerealiseerd worden, is niet mogelijk. In principe kan niets verhinderen dat de plannen, die door alle betrokken partijen zijn goedgekeurd, worden uitgevoerd”, zei de voorzitter van paars-witoptimistisch.

“Mijn raadgevers zeggen me echter dat je minstens driehonderd dagen moet wachten op de bouwvergunning”, temperde Vanden Stock ook meteen. “En in België is bovendien alles mogelijk. Zo is er sprake van een petitie getekend door 800 buurtbewoners die tegen de uitbreiding van het stadion zijn. Maar dat cijfer is sterk overdreven. In theorie staat niets de toekenning van de vergunning in de weg.”

NIET CONFORM VOLGENS UEFA

“Ik herhaal, het stadion met 30.000 plaatsen is van levensbelang voor Anderlecht”, beklemtoonde de Anderlecht-preses. “We verwachten bovendien snel een bezoek van de Uefa, die onze huidige infrastructuur als ‘niet conform’ zal bestempelen. En we zullen geen enkele vrijstelling krijgen als we hen niet de materiële bewijzen kunnen voorleggen dat het stadion aan alle eisen zal beantwoorden tegen ten laatste2014.”

Bron:  sport.be

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>