Eerste tekenen van nieuw Antwerps stadion zichtbaar

augustus 11th 2010 | Posted in Campagne WK 2018, Nieuwe Stadions, Stadions

Terwijl dinsdag een delegatie van de FIFA aanwezig was op het Antwerpse stadhuis, worden ook op Petroleum Zuid de eerste tekenen van een nieuw stadion zichtbaar. In de vorm van voetballertjes.

Sinds een week hangen er aan de D’ Herbouvillekaai, ter hoogte van de plek waar het nieuwe Antwerpse voetbalstadion moet komen, portretten van jonge Antwerpse voetballers. Er worden tweehonderd jongeren van 24 verschillende voetbalclubs uit heel Antwerpen getoond.

Langs beide zijden van de kaai hangt een spandoek van telkens honderd meter. De bedoeling van het project is om de Antwerpenaren te laten zien waar het nieuwe stadion precies komt, want dat is bij veel mensen nog steeds niet duidelijk.

Scheld’Apen en Petrol

De komst van het nieuwe voetbalstadion betekent ook dat het alternatieve jeugdcentrum Scheld’Apen en muziekclub Petrol plaats moeten ruimen, want die liggen op het terrein waar het stadion komt.

“Voorlopig verandert er weinig voor Scheld’Apen. Ze moeten pas weg als de bouw van het stadion start, en dat is nog niet voor morgen. Ondertussen heeft de stad in Fort 8 in Hoboken al een tweede locatie voor het centrum. En aan de Ankerrui wordt er aan een nieuw jeugdhuis gewerkt, waar Scheld’Apen op termijn onderdak zal vinden. Op termijn zal het centrum dan op twee verschillende locaties actief zijn”, zegt Lore Abraham op het kabinet van de jeugsdschepen Leen Verbist (sp.a).

Voor muziekclub Petrol wordt nog naar een oplossing gezocht. “We zoeken een nieuwe locatie en hebben de mensen van Petrol gevraagd om mee uit te kijken. We zullen er alleszins voor zorgen dat Petrol niet verdwijnt als de bouw van het stadion start. Alleen is het niet eenvoudig om een nieuwe locatie te vinden”, zegt Jan Rombouts op het kabinet van cultuurschepen Philip Heylen (CD&V).

Bron: http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/eerste-tekenen-van-nieuw-antwerps-stadion-zichtbaar.aspx

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>