Brugge blaast studie over Jan Breydel af

september 3rd 2010 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Het Brugse stadsbestuur heeft de studie ingetrokken die moest becijferen hoeveel het zou kosten om het meer dan 30 jaar oude Jan Breydelstadion te renoveren. De stad had vorig jaar beslist om daarvan een raming te laten maken, maar keert daar nu op terug. De studie zou 125.000 euro kosten.

‘Door de evolutie in het stadiondossier, waarin de Vlaamse overheid ons zou subsidiëren om een nieuw stadion te bouwen aan Chartreuse, lijkt die studie niet meer opportuun’, zegt schepen Hilde Decleer (CD&V).

De stadsdiensten hadden zelf al becijferd dat zo’n grondige renovatie van Jan Breydel ongeveer 15 miljoen euro zou kosten. Weggegooid geld als er een nieuw stadion voor Club en Cercle wordt gebouwd in Chartreuse.

Maar zo’n nieuw stadion zou er wel maar binnen zes of zeven jaar kunnen komen, áls het er ooit al komt. Ondertussen moeten Club en Cercle verder in een verouderde arena.

‘Maar we laten Jan Breydel niet verkommeren’, besluit schepen Decleer.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=802URKEK

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>