Resoc en stad Brugge laten mobiliteitsvoorstel nieuw stadion onderzoeken

september 8th 2010 | Posted in Campagne WK 2018, Nieuwe Stadions, Stadions

Het Brugse stadsbestuur en de koepelorganisatie Resoc laten een mobiliteitsoplossing voor de site van het nieuwe stadion op de grens van Sint-Michiels met Loppem onderzoeken. Dat heeft burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) dinsdag geantwoord op een vraag van raadslid Alain Quataert (VB).

Het uitgewerkt plan zal onderzocht worden door het Vlaams Verkeerscentrum. Dat zal het drukst mogelijk scenario onderzoeken. Dat is een wedstrijd op vrijdagavond. Dan ontstaat er een combinatie van woon-werkverkeer met het toeristisch verkeer naar de Kust en de supportersdrukte. Als het project de proef doorstaat, is één van de belangrijkste argumenten tegen de nieuwe locatie weerlegd. Een tweede belangrijk knelpunt is de financiering.

“Ik ben dagelijks met dit project bezig”, zegt burgemeester Patrick Moenaert. “We doen vooruit. Dit is een moeilijk dossier maar dat mag ons niet tegenhouden om het op te lossen. We gaan stap voor stap vooruit. Deze mobiliteitstudie is daar één aspect van.” (GW)

Bron: Krant van West-Vlaanderen

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>