Gentse gemeenteraad keurt bouw nieuw stadion AA Gent goed

oktober 26th 2010 | Posted in Campagne WK 2018, Nieuwe Stadions, Stadions

De Gentse gemeenteraad gaf maandagavond zijn goedkeuring voor een bijakte aan de erfpachtovereenkomst die de bouw en financiering van het nieuwe stadion van AA Gent mogelijk moeten maken. Schepen van Sport Christophe Peeters gaf aan dat er nog tot een uur voor de gemeenteraad op het hoogste niveau werd gediscussieerd, maar hij was blij dat uiteindelijk een finaal voorstel kon voorgelegd worden op de gemeenteraad.

Christophe Peeters (Open VLD), schepen van Sport, zei dat het stadion, met zo’n 20.000 zitjes, tegen het seizoen 2012-2013 klaar zal zijn. Dat komt op de vroegere Groothandelsmarkt, tussen de afrit UZ-Gent en de Schelde die de grens met Merelbeke vormt.

Pas na de goedkeuring door de gemeenteraad wilde Ghelamco, de bouwgroep die het dossier trekt, met de bouw beginnen. Er komt ook een nieuwe stedenbouwkundige aanvraag en de hoop is dat er tegen eind dit jaar een vergunning is.

Voor de begrotingsopmaak 2011 werd nu 12,3 miljoen euro voor de financiering voorzien.
Het dossier voor de bouw van het nieuwe stadion sleept ondertussen al bijna 10 jaar aan, maar finaal ziet het er dus naar uit dat het stadion er augustus 2012 zal staan.

Op de Gentse gemeenteraad was er een tijdlang, van bijna alle fracties, een lofrede voor de realisatie van het plan. ‘Ik dacht op een gegeven moment dat er ging gezegd worden. Al wie die niet goedkeurt, is fcb’, grapte Peeters, ‘maar zo ver ging het net niet’

Zo wees raadslid Filip Watteeuw (Groen!) toch op nog enkele problemen en onthield hij zich tijdens de stemming en de CD&V-fractie, bij monde van raadslid Matthieu Dierckx, steunde de bouw, maar betreurde de lange duur van het dossier en de financiële moeilijkheden waarmee de bouw gepaard ging.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLABR_20101025_003

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>