WK of geen WK: Racing Genk gaat stadion uitbreiden

december 1st 2010 | Posted in Campagne WK 2018, Huidige Stadions, Stadions

“Het stadion van Racing Genk wordt op korte termijn uitgebouwd tot eentje voor 34.000 toeschouwers. Of het WK nu naar België en Nederland in 2018 komt of niet.” Dat zegt de Genkse schepen van Sport Luc Dullers.

Als het WK naar België en Nederland komt, wordt de capaciteit nog forser verhoogd. Het prijskaartje van het project loopt dan op tot 50 miljoen euro. Als we het WK mislopen, breidt de Cristal Arena sowieso uit tot een capaciteit van 34.000. Daarvoor wordt geput uit een uitgestelde lening van de Vlaamse regering van 10 miljoen euro.

“We moeten sowieso gaan investeren in de Cristal Arena”, verklaart Dullers. “Anders gaan we in de toekomst geen Europese wedstrijden meer kunnen spelen. Want binnen een paar jaar gaat niet alleen ons stadion, maar ook die van de andere Belgische eersteklasseclubs, niet meer voldoen aan de nieuwe regelgeving voor het organiseren van internationale wedstrijden”, aldus de schepen.

Bron: Het Belang Van Limburg (30/11/2010)

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>