WK 2018 is in Rusland, niet in België en Nederland

december 2nd 2010 | Posted in Campagne WK 2018

Niet België en Nederland, maar Rusland organiseert de Wereldbeker voetbal in 2018. Dat maakte FIFA-voorzitter Sepp Blatter zopas in Zürich na een geheime stemming bekend.

22 leden van het Uitvoerend Comité van de wereldvoetbalbond, onder wie onze landgenoot Michel D’Hooghe, hebben donderdagnamiddag hun stem uitgebracht op de FIFA-hoofdzetel in Zwitserland.

België/Nederland, Spanje/Portugal, Rusland en Engeland waren de vier mededingers voor de WK-organisatie in 2018. ’s Ochtends kregen de vier nog een uur de tijd om hun bid voor te stellen.

De Belgen en Nederlanders vielen op met een flitsende, originele en humoristische presentatie die fel gesmaakt werd. Maar die kon de stemmende leden niet (meer) overtuigen.

Rusland had in zijn bid de FIFA gevraagd om mee de toekomstige ontplooiing van het land te verwezenlijken. Volgens de Russische bid-presentatie zou een WK-organisatie de modernisering van het land kunnen versnellen.

Volgens goed ingelichte bronnen zou Engeland, samen met Rusland de grote favoriet, er al in de eerste stemronde uitgelegen hebben.

Comité van de wereldvoetbalbond, onder wie onze landgenoot Michel D’Hooghe, hebben donderdagnamiddag hun stem uitgebracht op de FIFA-hoofdzetel in Zwitserland.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>