Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor uitbreiding stadion Zulte Waregem goedgekeurd

januari 7th 2011 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters heeft donderdag het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor de uitbreidingswerken aan het Waregemse Regenboogstadion goedgekeurd. Dat meldde Zulte Waregem donderdag.
Concreet wil dit zeggen dat Zulte Waregem de eerste Belgische club is die goedkeuring krijgt voor een stadiongerelateerd uitvoeringsplan. Andere Belgische clubs met uitbreidingsplannen zoals landskampioen RSC Anderlecht wachten al een tijdje op hun goedkeuring. Het plan voor het volledig nieuwe stadion voor Club en Cercle Brugge zit al jaren muurvast.

Bij Zulte Waregem waren ze dan ook uiterst tevreden met het besluit van de Vlaamse regering. ‘We gaan nu een lastenboek opstellen en daarna zal de aanbesteding uitgeschreven worden. In principe moeten de werken in het najaar van 2011 van start kunnen gaan. Het Regenboogstadion wordt dan in een nieuw kleedje gestoken. De atletiekpiste verdwijnt waardoor er plaats komt voor commerciële ruimten, hotels en appartementen. Daardoor kunnen we de capaciteit optrekken van 8.500 naar 12.500 toeschouwers’, verduidelijkte communicatieverantwoordelijke Arne Houtekier aan Belga.

Willy Naessens: ‘Fier dat we eerste in België zijn’
Ook ZW-voorzitter Willy Naessens toonde zich een tevreden man. ‘De kogel is door de kerk, we zijn heel tevreden. Het harde werk van de voorbije drieënhalf jaar, met algemeen manager Vincent Mannaert op kop, heeft tot dit besluit geleid. We hebben er veel voor gedaan, de samenwerking tussen de provincie, de stad en de club is goed verlopen en we zijn fier om de eerste club in België te zijn die een stadiongerelateerd PRUP goedgekeurd krijgt. Hiermee is de eerste fase eigenlijk afgerond.’

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110106_135

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>