Besix bouwt na hoogste toren ter wereld ook nieuw stadion Anderlecht

maart 15th 2011 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Anderlecht sloot een samenwerkingsakkoord met Besix om het Constant Vanden Stockstadion te verbouwen. Het stadion zal in zijn nieuwe vorm plaats bieden aan 30.000 toeschouwers. Besix is ook al aan de slag op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede en bouwde eerder de wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai, met 828 meter de hoogste toren ter wereld.

‘Samen kunnen we een stadion bouwen dat tegemoet komt aan de hoge eisen van het internationale voetbal en onze fans en partners het comfort biedt dat ze verdienen’, aldus voorzitter Roger Vanden Stock.

Koning Boudewijnstadion

De werken aan het nieuwe stadion beginnen in mei 2012 of mei 2013 en moeten klaar zijn in 2014 of 2015. De bouwaanvraag is vorig jaar al ingediend. De kostprijs bedraagt ongeveer veertig miljoen euro. De werken zullen acht maanden in beslag nemen. Daardoor zal Anderlecht voor zijn thuiswedstrijd allicht een tijdje uitwijken naar het Koning Boudewijnstadion. Mogelijk zal het nieuwe stadion ook de naam Besixstadion meekrijgen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GU837HU0A

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>