Termont en Crevits sluiten vrede

april 2nd 2011 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Burgemeester Daniël Termont en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits hebben vrede gesloten. Tijdens de ondertekening van een ‘minder hinder’-project voor de grote werken in de omgeving van UZ Gent zei de minister dat de werken voor het Arteveldestadion klaar zullen zijn.

Een maand geleden ontstond heisa omdat bleek dat de wegen naar het Arteveldestadion pas eind 2013, ruim zestien maanden na de opening van het stadion, af zouden zijn. Het gaat onder meer over het doortrekken van de R4 tussen Zwijnaarde en Merelbeke, de aanleg van een brug over de Ringvaart die de R4 Zuid verbindt met een aan te leggen rotonde op de Ottergemsesteenweg vlak voor het stadion, en de aanleg van de rotonde aan de E17.

Dat bleek uit het antwoord van minister Crevits op een vraag van Vlaams parlementslid Filip Watteeuw (Groen!). Er werd gevreesd voor verkeerschaos.

‘Het doortrekken van de ring en de bouw van de brug over de Ringvaart is van minder belang voor de toegankelijkheid van het stadion, maar de bouw van de twee rotondes, één aan de E17 en één voor het stadion, en de optimalisatie van de parallelweg langs de R4, langswaar de supporters moeten rijden naar de parking, zijn noodzakelijk. Anders moeten we dat stadion niet openen. Dan kan de veiligheid niet worden gegarandeerd’, zei burgemeester Termont.

Buzz

Gisteravond, bij de voorstelling van het ‘minder hinder’-project rond het UZ – het Buzz-project – bedankte hij minister Crevits nadrukkelijk. ‘Er zullen voorlopige werkzaamheden gebeuren zodat het stadion veilig bereikbaar zal zijn. Ik nodig de minister al uit op de eerste match van AAGent’, zei Termont.

Minister Crevits zei dat ze twee jaar geleden al had gezegd dat de ontsluitingswerken voor het Arteveldestadion klaar zullen zijn. ‘Ik was verrast dat de burgemeester daaraan twijfelde. Ik zal dat engagement nakomen.’

Omdat er heel wat werken zijn gepland in de omgeving van het UZ willen de overheden en de private partners de hinder zo beperkt mogelijk houden. Daarvoor is het Buzz-project gestart. Gedeputeerde Peter Hertog zei dat er een coördinator voor de communicatie voor alle partners komt. Tijdens de werken wordt de omgeving voor bewoners, bezoekers, werknemers en werkgevers leefbaar en bereikbaar gehouden. Vanaf 25 april wordt een nieuwsbrief verdeeld in de buurten in en om het UZ en in Merelbeke. Crevits stipte aan dat er 216 miljoen euro in mobiliteit in de regio Gent wordt geïnvesteerd.

Karel Van Keymeulen

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=T038CJ32

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>