Capaciteit Sportpaleis wordt opgedreven

juni 15th 2011 | Posted in Arena's, Huidige Arena's
Met een grondige renovatie van de binnenkant kiest het Antwerps Sportpaleis definitief voor een toekomst als muziektempel. Het balkon wordt een pak comfortabeler dan het vorige, dat nog erg steil gebouwd was voor een goed zicht op de voormalige wielerpiste. De capaciteit van het Sportpaleis wordt dankzij de ingrepen opgevoerd van 18.400 naar 23.359 zitjes.

De renovatie komt er omdat in 2013 de milieuvergunning van het Sportpaleis afloopt. Om aan alle moderne normen van veiligheid en comfort te voldoen, was een vernieuwing onvermijdelijk.

Vorig jaar werd al een nieuw dak geplaatst. De komende drie jaren zal het Sportpaleis tijdens de zomerperiode gesloten blijven om telkens een fase van de werken af te krijgen. Aan het totale project hangt een kostenplaatje van 20 miljoen euro, waarvan de provincie als erfpachtgever de helft betaalt.

Deze zomer pakt het Sportpaleis alvast het balkon aan. De volledig nieuwe constructie zal heel wat minder steil zijn en bredere doorgangen en circulatiemogelijkheden hebben. Ook aan de buitenkant verandert er al heel wat, met het plaatsen van nieuwe noodtrappen. Door deze laatste achter en onder elkaar te plaatsen krijgen de zijgevels een sterk ritmisch karakter.

In 2012 en 2013 volgen nog onder meer de vervanging van de gelijkvloerse mobiele tribunes door betonconstructies en bijkomende en eenvoudigere toegangswegen naar tribunes en middenplein. Er komen ook (meer) plaatsen voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele of auditieve beperking.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110614_122

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>