Tribunes OHL moeten tegen 1 november klaar zijn

juli 1st 2011 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Het Nieuwsblad, 21/06/2011

De uitbreiding van de hoofdtribune van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven is begonnen. Ze wordt tot aan de cornervlaggen verlengd.

Nu heeft het stadion van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven een capaciteit van 7.450 plaatsen. Om in eerste klasse aan te treden moeten er minstens achtduizend plaatsen zijn. Om dit cijfer te halen wordt onder andere de hoofdtribune aan weerszijden tot aan de cornervlag verlengd. Deze werken zijn zopas begonnen.

De tribune wordt aan beide kanten met 25 meter verruimd. De bouwfirma is nu grondwerken aan het uitvoeren.

Zestien meter diep

“Om het geheel van een degelijke fundering te voorzien, worden nu palen zestien meter diep in de grond geheid. Alles bij elkaar geteld zal er tegen volgende week maandag in totaal 720meter palen in de grond terechtkomen”, zegt Albert Vanvlasselaer, verantwoordelijke infrastructuur bij OHL.

De aannemer heeft van de club drie deadlines opgelegd gekregen. Tegen de start van de competitie moet de ruwbouw van het gelijkvloers van het bijgebouw klaar zijn. “Dan kunnen de poorten tussen de twee gebouwen worden geplaatst en is op die manier de veiligheid gewaarborgd. Ten laatste op 1oktober moeten al de zitjes geïnstalleerd zijn. Dit is overigens het ultimatum van de voetbalbond. Op 1 november moeten ten slotte alle werken achter de rug zijn”, zegt Vanvlasselaer.

Met deze ingreep komen er vijfhonderd plaatsen bij. Ook de capaciteit staantribune aan de overkant van het veld wordt opgetrokken. Dit J-vak wordt zowel in de lengte als in de breedte uitgebreid en overdekt. Deze werken zullen klaar zijn bij de aanvang van de competitie.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>