NV Sportpaleis gaat Grenslandhallen verbouwen

januari 28th 2012 | Posted in Huidige Arena's, Nieuwe Arena's

De uitbater van het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen nam op 1 januari de Hasseltse Grenslandhallen en Ethias Arena over en heeft meteen grootse plannen voor het complex. Zowel in de arena, Hal 4 en Studio komen vaste tribunes in U-vorm.
De Ethias Arena zal naast een locatie voor beurzen in de toekomst een volwaardige concerthal worden. Hal 4, voortaan Congrestheater, wordt een muziektheater. De Studio wordt omgebouwd tot basketbalzaal.
De hexagoon en omliggende ruimtes worden vernieuwd en zullen de kleinere beurzen ontvangen en dienen daarnaast als uitbreidingszones voor de andere zalen. Studio 100 blijft Plopsa Indoor exploiteren, Hal 5 wordt integraal toegewezen aan discotheek Versuz.
Alle zalen zullen onafhankelijk van elkaar kunnen gebruikt worden. De totale investering bedraagt zo’n 12 miljoen euro. De werken aan de Ethias Arena moeten in september 2012 afgerond zijn, die aan de rest van het complex een jaar later.

In de Ethias Arena zal de maximumcapaciteit bij concerten 6.830 toeschouwers bedragen, bij party’s 17.500 en zal beurzen kunnen blijven ontvangen op een maximale oppervlakte van 15.000 m². Verder krijgt de hal een aparte toegang, extra sanitair, een extra vestiaire, extra togen en een nieuw vipplatform. NV Sportpaleis mikt op 200.000 bezoekers op concerten en party’s, 100.000 op beurzen.

Het Congrestheater zal 2000 (zittend) tot 3000 (de helft zittend, de helft staand) toeschouwers kunnen ontvangen. De zaal krijgt betere voorzieningen, wordt volledig verduisterd en voorzien van een nieuw, hoger en beter geïsoleerd dak. Hier mikt men op 80.000 tot 125.000 (langere termijn) bezoekers per jaar.

De Studio wordt een basketbalarena met 2000 plaatsen, als het sportieve plaatje voor een nieuw Limburgs team kan worden ingevuld.

Bron: Antwerps Sportpaleis (meer informatie)
Videoreportage (met visualisaties): TV Limburg

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>