Stadion van Sporting Charleroi wordt gedeeltelijk afgebroken

april 8th 2012 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

In november begint de gedeeltelijke afbraak van het stadion van Sporting Charleroi. De capaciteit van het stadion zal gereduceerd worden tot 14.000 plaatsen.

Het stadion van Charleroi werd ter gelegenheid van Euro 2000 aangepast en uitgebreid, maar zonder de nodige bouwvergunningen. De Raad van State heeft de stad Charleroi nu bevolen om het Stade du Pays gedeeltelijk af te breken. Als het dat niet doet, riskeert het een boete van tienduizenden euro’s per dag.

‘We zullen de bovenste tribunes T2, T3 en T4 afbreken, in overeenstemming met de uitspraken van de Raad van State en het hof van beroep’, aldus schepen Antoine Tanzili in L’Avenir. ‘De werken zullen in fases gebeuren en starten vanaf november.’ 

De afbraakwerken krijgt een prijskaartje van 4,8 miljoen euro. Reken daarbij de veertig miljoen euro die de aanpassingen aan het stadion hebben gekost en dan krijg je een sportief grilletje dat uiteindelijk een bom geld heeft gekost.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120329_179

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>