Stadion- en arenanieuws

oktober 25th 2012 | Posted in Arena's, Huidige Arena's, Huidige Stadions, Nieuwe Arena's, Nieuwe Stadions, Stadions

De bouwwerken van de nieuwe hoofdtribune op Stayen (Sint-Truiden) en het Arteveldestadion (AA Gent) vorderen goed.

In Waregem gaan het stadsbestuur, de projectontwikkelaar en voetbalclub Zulte Waregem de plannen voor het vernieuwde Regenboogstadion herbekijken met de bedoeling het oplopende prijskaartje te drukken. Dit moet tegen eind dit jaar gebeurd zijn zodat volgend jaar met de werken kan worden gestart. Die zullen anderhalf tot twee seizoenen in beslag nemen. Tijdens de verbouwingen wordt dan toch niet uitgeweken naar een andere locatie.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond wil in samenwerking met de Pro League werk maken van de verbetering van de Belgische stadioninfrastructuur. Er werd een taakgroep opgericht om tegen 2020 vijf nieuwe stadions gebouwd te krijgen, waarvan één in Brussel, al dan niet gezamenlijk voor de Rode Duivels en RSC Anderlecht.

Arena-nieuws:

In Brugge werd begin september het vernieuwde BLOSO-complex Julien Saelens in gebruik genomen, met onder meer een grote sporthal die plaats biedt aan 2.500 toeschouwers. In Heist-op-den-Berg wordt momenteel gebouwd aan een sportcentrum met een identieke tribunecapaciteit.

In het Antwerps Sportpaleis werd deze zomer een nieuwe koptribune opgetrokken. De laatste fase van de werken is voorzien voor midden volgend jaar, dan worden de mobiele zijtribunes vervangen. Uiteindelijk zullen niet minder dan 23.359 personen een concert in het Sportpaleis kunnen bijwonen.

De NV Antwerps Sportpaleis maakt intussen ook werk van de optimalisatie van de Ethias Arena en Grenslandhallen. Momenteel wordt de Ethias Arena verbouwd, in de zaal komen vaste tribunes in U-opstelling.

De capaciteit van basketbalzaal Forum in Aalst werd een beetje uitgebreid door de bouw van overhangende tribunes in de hoeken en voor het restaurant, De arena kan nu 2.277 fans ontvangen. Voorheen waren er dat 2.036.

In Luik raakt de bouw van een nieuwe ijspiste met tribunes voor zo’n 1.200 toeschouwers (onderdeel van het stadsvernieuwingsproject Médiacité) stilaan in de eindfase.

Bronnen en meer info:

Artikel over stadion-taakgroep KBVB: http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2012-10-24/stadionbudgetten-vinden-is-werk-van-lange-adem
Info en foto’s verbouwingen Sportpaleis: http://www.sportpaleis.be/nl/p/antwerpen/verbouwingen
Info en foto’s verbouwingen Ethias Arena: http://www.ethias-arena.be/nl/p/hasselt/verbouwingen
Artikel over het Regenboogstadion: http://www.voetbalbelgie.be/nl/article.php?id=57791
Foto’s werken ijspiste Luik: http://www.escaut.org/architecture/ice-rink-of-longdoz/

Voor meer nieuws, informatie en afbeeldingen van de bouwwerken in Aalst, Brugge, Heist-op-den-Berg (arena’s), Gent en Sint-Truiden (stadions) kunt u terecht op ons forum.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>