Geen play-offs Achter de Kazerne

november 4th 2012 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

De verbouwingsplannen van KV Mechelen krijgen meer en meer vorm. In juli werd de Stad Mechelen eigenaar van de gronden, KV kreeg het stadion voor 99 jaar in erfpacht. De club wil het comfort voor de supporters zo snel mogelijk verhogen en gaat daarom het stadion grondig verbouwen. In oktober werden de eerste plannen voor advies voorgelegd aan de supporters, het buurtcomité en de veiligheidsdiensten, deze maand trekt de club naar de stad voor de bouwaanvraag.

Malinois sprak met verschillende architecten en ging uiteindelijk in zee met het bureau dat ook het vernieuwde stadion van Sint-Truiden realiseert. Naar verluid zou de tribune aan de kant van de parking van telecombedrijf Telenet vervangen worden door een nieuwe grote tribune met voornamelijk staanplaatsen, die bij Europese wedstrijden tot zitplaatsen kunnen worden omgevormd. In de plaats van de huidige staantribune zou een nieuwe zittribune komen en de hoofdtribune zou gerenoveerd worden.

Op 17 maart 2013, na de reguliere competitie, gaan de “Telenettribune” en de lange staantribune tegen de vlakte. Tijdens de play-offs zal KV Mechelen uitwijken naar een ander stadion, bijvoorbeeld Beerschot of Westerlo. Begin volgend seizoen moet die eerste fase afgerond zijn, maar het is mogelijk dat Malinois enkele wedstrijden van het volgende seizoen ook nog elders zal moeten spelen.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>