Eerste stadionplannen KV Mechelen klaar

januari 18th 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

18.500 plaatsen, 25 skyboxen, 2 volledig nieuwe tribunes met staan- én zitplaatsen en ruimtes voor vergaderingen, kinderopvang en een fitness center: KVM stelt vandaag de eerste ontwerpen voor een vernieuwd stadion voor.

De afgelopen maanden werd er achter de schermen druk gewerkt aan de verbouwingsplannen van het Argosstadion Achter de Kazerne. ‘Een comité met bestuurders en supportersraadleden samen met architect Robrecht Asnong en projectleider Geert De Maesschalck hebben de eerste plannen uitgewerkt’, zo licht commercieel directeur van KVM, Marc Faes toe. 

‘We kunnen dus vrijdagavond de eerste voorlopige plannen aan onze supporters voorstellen en deze worden nadien met Telenet, de brandweer, de bouwdienst en de buurtcomités besproken en gefinaliseerd. We willen iedereen zoveel mogelijk betrekken bij de renovatie. Na hun feedback volgen de laatste aanpassingen en de aanvraag tot bouwvergunning.’

Start pas volgend seizoen

De verbouwing zal in verschillende fases moeten gebeuren. ‘Er zijn nog 2 opties. Ofwel verhuizen we een hele tijd om alles te verbouwen en voetballen we elders ofwel vervangen we één tribune tijdens het seizoen. Dat laatste draagt onze voorkeur weg, maar hierover moet nog samen met de supporters beslist worden. Hoe dan ook zal dit niet meer dit seizoen lukken. We hopen te verbouwen tijdens de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015.’

KVM heeft een budget van tien miljoen euro om de renovatie te realiseren. ‘Dat is een beperkt budget, maar we zullen ervoor zorgen dat we niet aan het sportieve raken. We beginnen immers ook met de tribunes die ons nadien meteen weer extra commerciële inkomsten zullen opleveren’, zegt Faes.

De plannen

Vrijdagavond stelt KVM de ontwerpen voor. ‘We voorzien een stadion met een aantal zeer grote multifunctionele ruimtes die tijdens de week kunnen uitgebaat worden’, zo gaat Marc Faes verder.

‘Fase 1 en 2 houden het bouwen van nieuwe tribunes aan de Telenet-kant en de grote staantribunes in. Achter het doel komen beneden staanplaatsen met daarboven 25 skyboxen. Op een tweede niveau komen zitplaatsen die in de hoek doorlopen. Binnen voorzien we vergaderruimtes voor Telenet.’

Langs de zijlijn blijven staanplaatsen met op de tweede ring zitplaatsen. Aan het bezoekersvak zal de tribune weer naar één niveau moeten gebracht worden. Alles zal overdekt worden en – belangrijk – iedereen zal dicht bij het veld kunnen blijven zitten.

Kinderopvang en fitness center

Het doel is om kantines, eetkraampjes en fanshop te integreren in de nieuwe staantribune. Mogelijk komt er een showroom voor commerciële partners, een fitness center dat voor iedereen toegankelijk is en wie weet wel een buurtwinkeltje. ‘Ook willen we een kinderopvang tijdens de wedstrijden en de week.’

‘Het businessgebouw en de hoofdtribune zullen in een latere fase aangepakt worden, maar gaan niet plat. Zo zal er tegen de hoofdtribune een nieuw gebouw geplaatst worden om ruimte te creëren voor de kleedkamers en bureaus.’ De volledige renovatie moet er voor zorgen dat KVM 18.500 toeschouwers kan ontvangen en dat aan alle eisen van de FIFA voldaan wordt.

Feedback van supporters en buurtcomités
Wanneer de volledige verbouwing rond zal zijn, kan KVM nog niet kwijt. ‘We pinnen ons niet meer vast op een datum. We nemen nu de eerste stappen door de allereerste voorstellen aan de supporters en de buurtcomités te presenteren. We willen hun opmerkingen en feedback horen om dan weer verder te werken,’ aldus nog Faes.

Iedereen kan de presentatie van de plannen vrijdagavond om 19u in de Business Club in de hoofdtribune van KVM bijwonen. Radio Reflex zendt de presentatie ook live uit via 104.8 fm in de regio Mechelen of via www.radioreflex.be. De plannen zelf kan je nadien ook op deze website raadplegen.

2 Responses to “Eerste stadionplannen KV Mechelen klaar”

commenter

Hoe is het mogelijk dat in tijden van modern voetbal er nog overwogen wordt om met staanplaatsen te werken? Wakker worden!Onbegrijpelijk! Welkom in België…

commenter

@Filip: misschien omdat het bestuur van KV Mechelen als één van de weinige clubbesturen beseft dat duizenden échte voetbalsupporters helemaal niet van uw “modern voetbal” houden?
Zegt de “no al calcio moderno”-beweging u misschien iets? Indien niet: googel eens. Welkom in de wereld van de ultra’s….

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>