“Anderlecht main investor van stadion in Brussel”

januari 31st 2013 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Steven Martens, de CEO van de KBVB, wil dat er snel actie wordt ondernomen in het stadiondossier van Brussel. Het EK in 2020 wordt in 13 Europese steden gespeeld en Martens wil met de Belgische en Europese hoofdstad niet ontbreken. “En Anderlecht moet daarin participeren.”

2020 is niet ver weg meer, als het stadions betreft. De tijd dringt dus. “We weten: we got no time to waste”, zegt Martens in Voetbal Magazine. “Maar het is duidelijk dat de politiek de komende maanden unanimiteit over een locatie moet garanderen. Ik ben er ook van overtuigd dat dit dossier een hefboom zal zijn voor de stadionproblematiek in België.”

Martens trekt Anderlecht mee in het bad. “Laat ons eerlijk zijn: een stadion in Brussel is alleen rendabel als er ook een club in speelt. Anderlecht moet dus participeren in dit verhaal en zijn verantwoordelijkheid opnemen. Zij zullen de “main investor” (belangrijkste investeerder) moeten zijn. Maar wij kunnen het trekken.”

“De bal ligt in de eerste plaats in ons kamp, wij moeten de bid indienen. Niet de stad Brussel, niet de federale overheid, niet Anderlecht. Wel de KBVB. Het zou toch een blamage zijn voor België en Brussel als het EK 2020 Brussel niet aandoet.”

Bron: sporza

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>