Stadions Bergen en Tubeke beschadigd door vorst en wind

februari 6th 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

De weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat dit weekend eersteklasser RAEC Mons een tribune moest sluiten en tweedeklasser AFC Tubize voor de vijfde maal op rij een wedstrijd afgelast zag worden.

In Bergen brokkelde door het vriesweer beton in de oude doeltribune af. Die biedt plaats aan zo’n 4000 toeschouwers maar moet op termijn plaats ruimen wanneer het stadion verder wordt verbouwd. De wedstrijd tegen Waasland-Beveren kon doorgaan maar waarnemend burgemeester Martin besloot na overleg met de brandweer om de bouwvallige Tribune 3, waarvoor al enige tijd een definitieve afkeuring dreigt, om veiligheidsredenen te sluiten. Er worden zo snel mogelijk herstellingen uitgevoerd. Eerder werd al Tribune 4 onveilig verklaard en afgesloten voor het publiek.

In het Waals-Brabantse Tubeke, waar ook het trainingscentrum van de Rode Duivels gelegen is, kwam door het stormweer een deel van de dakbedekking los van de grote doeltribune die gebouwd werd bij de promotie naar eerste klasse enkele jaren geleden. Burgemeester, brandweer en politie beslisten de wedstrijd tegen Boussu Dour niet te laten doorgaan, de vijfde afgelasting op rij voor AFC Tubize.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>