Anderlecht verbaasd over voorgestelde aanpassingen

februari 8th 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Zoals we gisteren berichtten bracht de gemeente Anderlecht een positief advies uit over de uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion, zij het onder een aantal strikte voorwaarden.

Eerste schepen Gaëtan Van Goidsenhoven gaf meer uitleg aan Het Laatste Nieuws. “De hoogte van de derde ring moet beperkt blijven en aan de kant van de Theo Verbeecklaan en het De Lindeplein mag die er helemaal niet komen om de buurt niet volledig in de schaduw te zetten.”

In de plannen van RSCA zat ook de bouw van een VIP-parkeertoren vervat met zeven boven- en twee ondergrondse verdiepingen, voor 1850 wagens en supportersbussen. “Ook de hoogte van de parking moet worden teruggebracht tot twee verdiepingen. Een ondergrondse parking behoort nog steeds tot de mogelijkheden.”

Paars-wit liet in een communiqué weten “verbaasd” te zijn over een aantal elementen in het advies omdat het net op die punten al ingrijpende aanpassingen heeft doorgevoerd in de bouwplannen. Als Anderlecht tegemoet komt aan de verzuchtingen van de gemeente dan gaat het dossier naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat ten laatste midden april zijn fiat moet geven. In het andere geval wordt mogelijk de piste van een nieuw nationaal stadion waar ook Anderlecht zou spelen, heropend. Steven Martens, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, gaf hiertoe trouwens vorige week al de voorzet, in het kader van een mogelijke Belgische/Brusselse kandidatuur voor EURO 2020, dat in 13 Europese steden wordt afgewerkt.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>