OHL plant nieuwe uitbreiding Den Dreef

februari 13th 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Met gemiddeld 7900 toeschouwers – meer dan Zulte Waregem of Kortrijk – per wedstrijd zit OH Leuven bijna aan zijn plafond in stadion Den Dreef. De plannen worden onderzocht om tegen 2015 de staantribune om te bouwen naar een evenbeeld van de huidige hoofdtribune.

Gedelegeerd bestuurder Paul Van der Schueren geeft in Sport/Voetbalmagazine meer uitleg: “De resultaten van de studie die we daaromtrent besteld hebben, zullen deze zomer bekend zijn. Als de uitbreiding haalbaar blijkt, kunnen we met de stad rond de tafel gaan zitten om te zien wat mogelijk is. In principe mikken we in dat geval op een uitbreiding tot 12.500 plaatsen.”

Een verhuis naar een volledig nieuwe site in Haasrode is niet meer aan de orde. “We hebben ingezien dat we aan Den Dreef nog zo slecht niet zitten”, aldus Van der Schueren nog. “De helft van onze toeschouwers komt te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Wij hebben dit seizoen daarom al geïnvesteerd in ons huidig stadion, waardoor het binnenkort tot categorie drie behoort. Dat wil zeggen: de voorronde van de Europa League waardig.”

Bron: Sport/Voetbalmagazine

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>