“De basketploeg heeft ook geen halve arena”

maart 2nd 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Onze collega’s van voetbalkrant.com hadden een uitgebreid gesprek met Dimitri Mbuyu, de sportieve adviseur van RAEC Mons. Daarin kwam uiteraard ook de stadionproblematiek aan bod.

Door het sluiten van Tribune 3 komt Bergen niet meer aan de door de Pro League vereiste 8000 plaatsen. Voorzitter Dominique Leone stopte al heel wat geld in de club maar nu moet de stad, eigenaar van het stadion, ook zijn verantwoordelijkheid nemen. Jaren geleden werden beloftes gemaakt over de afwerking van het Charles Tondreaustadion maar na de verkiezingen werd alles op de lange baan geschoven, aldus Mbuyu. Door de recente problemen met tribune 3 raakten de onderhandelingen met de stad in een stroomversnelling. Mbuyu verwacht binnen enkele maanden een beslissing.

Het gaat echter niet alleen om het behalen van een licentie. De Draken hebben het kleinste budget in eerste klasse. Met een verbouwing kan dat flink opgetrokken worden, anders kan Bergen misschien beter op een lager niveau gaan voetballen, besloot de sportieve adviseur (cynisch).

Het volledige interview leest u hier

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>