KV Mechelen vraagt bouwvergunning aan

november 20th 2013 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

KVM heeft vorige week de aanvraag tot een bouwvergunning ingediend bij de stad Mechelen. ‘De plannen voor de bouw van de nieuwe sfeer- én Telenettribune die we in het voorjaar hebben voorgesteld zijn na de gesprekken met vele interne partijen, Telenet en de buurtcomités verfijnd’, zo zegt voorzitter Johan Timmermans.
‘We hebben nu de bouwvergunning aangevraagd en hebben de buurtcomités hiervan als eerste op de hoogte gebracht. Het was een constructief gesprek en zij zullen de verbouwingen samen met ons opvolgen.’

Buurtparking en kindercrèche

Malinwa zal voor de buurt een aantal voorzieningen treffen. ‘Zo voorzien we een buurtparking en leggen we geen nieuwe parkings in de buurt van het stadion aan, maar zullen we proberen te werken met pendeldiensten’, licht commercieel directeur Marc Faes toe.

‘Verder zijn we aan het onderhandelen om een kindercrèche in het stadion onder te brengen voor de buurt én supporters. Gezien Mechelen enkele duizenden plaatsen voor kinderopvang te kort komt, hopen we hiermee ook de stad te ondersteunen.’

En nu?

De stad Mechelen heeft nu minimaal 90 werkdagen om de bouwvergunning al dan niet toe te kennen. Als er geen bijkomende opmerkingen komen, kan alles in gereedheid worden gebracht om meteen na de huidige competitie in mei te starten aan de afbraak en nieuwbouw van de grote staantribunes HIJ.

Timmermans: ‘Wanneer die tribune klaar is, is er voldoende plaats voor iedereen van de vakken D en G. Zo kunnen we tijdens het komende seizoen aan de bouw van een nieuwe tribune aan de kant van Telenet beginnen.’ Ook wordt er tussen het businessseatsgebouw en het bezoekersvak een voor rolstoelgebruikers toegankelijke tribune gezet. In een derde fase vernieuwt KVM de hoofdtribune, nadien volgt het gebouw met de seats.

Zover is KV Mechelen dus nog niet, eerst is het wachten op het afleveren van de bouwvergunning voor de eerste twee tribunes. In die periode kiest KVM ook de aannemer voor de vernieuwingsoperatie van het stadion.

Maquette van de verbouwingen:

Bron artikel, video en afbeeldingen: KV Mechelen, AE+ Architecten

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>