Stad steunt stadionproject Club en Cercle Brugge

december 11th 2013 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Het stadsbestuur van Brugge steunt het stadionproject van Club en Cercle Brugge langs de Blankenbergse Steenweg. Dat heeft het schepencollege beslist. De stad laat bovendien onderzoeken hoeveel waarde de achttien hectaren grond op Jan Breydel hebben. Daar wil de stad een villawijk bouwen. “We zullen positief meewerken om een multifunctionele sportsite te realiseren in het noorden van Brugge. Dat zal gebeuren met de opbrengst van de gronden op Olympia”, zegt burgemeester Landuyt.

Bron: Het Laatste Nieuws

Vorige maand al maakte Het Laatste Nieuws de plannen van Club en Cercle bekend. Club zou een stadion van 44.000 plaatsen voor ogen hebben, Cercle zou ernaast in een multifunctioneel stadion van 12.000 plaatsen spelen. De parking, die beide teams delen, bestaat uit 6.000 plaatsen.

“Dit is positief nieuws, maar er moeten nog veel stappen genomen worden”, zegt Club-woordvoerder Klaus Van Isacker. Cercle wil pas na de algemene vergadering van volgende dinsdag reageren.

One Response to “Stad steunt stadionproject Club en Cercle Brugge”

commenter

44.000…laat me niet lachen.Belgische topclubs moeten als ze in Europa terug AMBITIE willen koesteren hun ambities VERHOGEN!!
Een club die ooit 2 Europacupfinales heeft gespeelt en hoe meer men uitbreid hoe meer volk men trekt,moet een groter stadion hebben 55.000 tot 61.000 is goed voor Club en Club trekt altijd volk en heel veel supporters, bij een topper zal het stadion met deze capaciteit ook vol zitten geloof me vrij.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>