Vlaamse overheid positief over Brugs stadiondossier

januari 7th 2014 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

voorontwerp BlbStwgDe plannen van Club en Cercle Brugge voor twee stadions langs de Blankenbergsesteenweg zijn goed onthaald bij de Vlaamse overheid. “De afspraak is nu om het project concreet op papier te zetten”, klinkt het bij het kabinet-Muyters.

Nadat Club en Cercle Brugge vorige week de goedkeuring hadden gekregen van de stad Brugge om hun stadionplannen concreter te maken, hebben de voetbalclubs nu ook met de Vlaamse overheid een positief gesprek achter de rug.

Bron: Het Nieuwsblad 19/12/2013

Samen met een afvaardiging van het stadsbestuur hebben de clubs een stand van zaken gegeven bij het kabinet van Philippe Muyters (N-VA), Vlaams minister van Sport en Ruimtelijke Ordening. De clubs en de stad Brugge kregen het signaal om verder te gaan op de ingeslagen weg.

“Het was een zeer constructief gesprek”, zegt Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) vond het zelfs gezellig.

17 januari

Een belangrijk onderwerp tijdens de gesprekken was de subsidieregeling voor de bouw en vernieuwing van stadions, waarvoor de Vlaamse overheid in totaal acht miljoen euro uittrekt. Voor hun bouwproject kunnen beide voetbalploegen samen maximum 2,5 miljoen euro in de wacht slepen.

De voetbalploegen hebben nog een maand tijd, tot 17 januari, om hun dossier voor te bereiden en in te dienen. Maar druk op de ketel is er niet volgens Club. “De aanvraag is bij wijze van spreken al onderweg”, zegt Klaus Van Isacker, woordvoerder van Club.

Het binnenhalen van de subsidie is van groot belang voor het stadion project, dat begroot is op 138 miljoen euro. Club, dat zelf 45 miljoen euro wil investeren zijn stadion, en Cercle Brugge moeten nog een gat van vijftig tot zestig miljoen euro zien dicht te fietsen. Als de financiering rondkomt, dan hopen beide ploegen er ten vroegste in 2018 en ten laatste in 2019 hun eerste match te spelen.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>