“Bouw nieuw stadion start na dit seizoen”

januari 17th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Op een infoavond bijgewoond door een 120-tal supporters heeft het bestuur van KV Mechelen donderdag duidelijkheid verschaft over het stadiondossier. De club is vastbesloten om na dit seizoen te starten met de bouw van het nieuwe stadion, dat op dezelfde plaats moet komen als het huidige.

Ook werd een stand van zaken gegeven na de stormschade van 3 januari. Over de wedstrijd zondag tegen Anderlecht wordt vrijdagnamiddag definitief beslist. Een verantwoordelijke van Binnenlandse Zaken komt vrijdagmiddag een keuring doen. De club verwacht dat de wedstrijd kan doorgaan zoals gepland.

Bron: Gazet van Antwerpen

De infrastructuur van KV Mechelen is dringend aan vernieuwing toe. Bijkomend zorgde de windhoos ervoor dat zowat het volledige dak beschadigd werd. Ondanks de plannen voor het nieuwe stadion, wordt het dak toch nog vernieuwd.

Na afloop van dit seizoen hoopt KV Mechelen te starten met de bouw van het nieuwe stadion. Momenteel tracht de club een MER-ontheffing te bekomen. “We willen aantonen dat de impact op de buurt niet groter zal zijn na onze verbouwingen dan nu en er dus geen Milieu-effecten-rapport nodig is”, aldus stadiondirecteur Marc Faes. “Helaas werd onze eerste aanvraag geweigerd, we zijn daartegen in beroep gegaan en wachten de uitslag af.”

18.000 supporters

Het nieuwe stadion moet plaats bieden aan 18.000 supporters, krijgt een shop, 25 skyboxen, een fitnessruimte en kinderkribbe, die ook voor de omwonenden zullen worden opengesteld, ruimere kantines, extra sanitaire blokken en een plaats waar evenementen kunnen plaatsvinden. De club hoopt dat de werken eind 2016 kunnen afgerond worden.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>