Kort stadionnieuws

februari 8th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions, Stadions

De Belgische stadiondossiers lijken de laatste tijd in een stroomversnelling te raken. Heeft dit te maken met de opening van de Ghelamco Arena? Met de aangekondigde subsidies? Met de belofte van de voetbalbond om niet alleen in te zetten op een nieuw Brussels stadion maar ook de vernieuwing van de stadioninfrastructuur in het algemeen te ondersteunen? Het in ijltempo opduiken van nieuwe en terug lanceren van aanslepende projecten is in ieder geval opvallend en niet alleen op het niveau van eerste klasse en de nationale ploeg.  Het blijft ook niet beperkt tot de dossiers die werden ingediend met het oog op een Vlaamse subsidie.

  • Bergen lijkt zijn subsidies voor de afwerking van het Stade Tondreau eindelijk beet te hebben. De werken worden geraamd op een kleine 15 miljoen euro, voor 60% betaald door het gewest, de rest moet van de stad komen.
  • Racing Mechelen gaat een nieuwe tribune bouwen, hiervoor vond de club in januari een akkoord met een investeerder. Waarschijnlijk gaat het om een vervanging van de huidige, historische hoofdtribune. Het ontwerp met 2000 zitplaatsen, evenveel staanplaatsen, loges en kantoren zou in de loop van deze maand gepresenteerd worden, de aanvraag van een bouwvergunning wordt verwacht tegen het bouwverlof.
  • Club Luik is weer een stap dichter bij de verwezenlijking van het nieuwe stadion. Op 24 januari heeft de stad de gronden aangekocht.
  • In Oudenaarde is een beslissing genomen over de bouw van een nieuw stadion met minstens 2000 zitplaatsen, KSV Oudenaarde is daar al jaren vragende partij voor omdat de huidige infrastructuur nog nauwelijks voldoet aan de veiligheidsnormen. Men vond echter nooit een geschikte locatie, tot nu: het rugbyterrein aan de Eindrieskaai. Aan de plannen hangt een prijskaartje van 550.000 euro, de club hoopt dat de stad dit voor zijn rekening neemt. De rugbyclub zou naar het B-terrein verhuizen, wat ook voor hen een verbetering zou zijn (dixit Luc Tsjoen, voorzitter van KSV Oudenaarde). De atletiekpiste in het huidige stadion zou behouden blijven.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>