Anderlecht dient nieuwe bouwaanvraag in voor derde ring

februari 19th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

RSC Anderlecht diende vandaag een nieuwe bouwaanvraag in voor een uitbreiding van het huidige stadion. De club behoudt haar interesse voor het nieuwe nationale stadion op Parking C maar houdt dus ook een tweede optie open. Dat meldt De Tijd.

Anderlecht probeert al sinds 2008 de capaciteit van het huidige Vanden Stockstadion op te voeren door de bouw van een derde ring. Met een derde ring zouden er zo’n 30.000 zitjes komen in plaats van de huidige 21.000. De club botste echter op verzet van enkele buurtbewoners die nog meer overlast niet zagen zitten en ook het feit dat met een bijkomende ring nog meer inwoners letterlijk in de schaduw van het stadion zouden wonen, zorgde voor protest.

Bron: Het Nieuwsblad (18/02/2014)

Het architectenbureau Jaspers & Eyers is er volgens De Tijd echter in geslaagd om het oorspronkelijke bouwvolume van de uitbreiding met 30 procent te verlagen, zonder één enkel zitje te moeten opgeven. Het stadion zou 8 meter minder hoog worden en er zouden extra uitgangen maar minder zalen komen. Dat zijn allemaal tegemoetkomingen aan de wensen van het schepencollege. Midden april wordt een uitspraak verwacht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Anderlecht lijkt vooral de uitbreiding van de huidige locatie en plannen voor het nieuwe stadion Parking C tegen elkaar uit te spelen, om zo een doorbraak in het stadiondossier te bekomen. Het is immers nog lang niet zeker dat de bouw van het nationale stadion op Parking C van de Heizel haalbaar is. Op 25 april moet de kandidatuur voor het Europees kampioenschap 2020 ingediend zijn, met ondermeer een sluitend financieringsplan. Parking C is eigendom van Brussel, maar ligt op het grondgebied van de Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen. Europa dreigt met een veto als Anderlecht ongewoon gunstige huurvoorwaarden zou krijgen. Dat zou concurrentievervalsing zijn, iets waar ook Bart Verhaeghe, de voorzitter Club Brugge, al voor waarschuwde.

Door deze bouwaanvraag zet Anderlecht alvast nog wat extra druk op de ketel.

Opmerking: de afbeelding hierboven opent bij aanklikken mogelijk niet in het origineel formaat (aangepast aan lagere schermresoluties). Met een rechtermuisklik op de afbeelding in het artikel, gevolgd door “openen in nieuw tabblad/venster” kunt u deze in de hoogste resolutie bekijken (600×800 pixels).

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>