Club Brugge betrekt supporters bij stadion

februari 26th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions, Stadions

clublogo2013Op vraag van supportersvereniging Blue Army heeft Club Brugge begin februari een eerste ‘Fanboard’ gehouden met de diverse supportersvertegenwoordigingen waarop over de meest uiteenlopende thema’s die betrekking hebben op de club vragen worden beantwoord en ideeën worden uitgewisseld. Zo ook over het huidige en toekomstige stadion.

Over het stadionproject van Club en Cercle langs de Blankenbergse Steenweg:

De stad staat – net als Club – volledig achter het project en heeft in december de beslissing genomen het volledig juridisch en administratief te ondersteunen. Op de site wordt 35 ha als sport- en recreatiegebied herbestemd.

Het financiële plaatje, waarvoor de Stad, Club én Cercle samen de invulling zullen geven, is voor 85% rond. “En de wil om de overige 15% dicht te rijden is bij alle partijen aanwezig.”

“Van zodra er duidelijkheid is over het (financiële) totaalplaatje moet men nog op een vijftal jaar rekenen vooraleer men zal spelen in de nieuwe tempel. Dus ten vroegste in het seizoen 2019-2020.”

Het ontwerp, waarbij de supporters betrokken zullen worden, zal pas concreter worden op het ogenblik dat het project groen licht krijgt. Momenteel worden enkel de grote krijtlijnen vastgelegd.

Over het Jan Breydelstadion:

Club zal nog zo’n 5 jaar spelen in het huidige stadion. Daarom is beslist nog een aantal investeringen in Jan Breydel te doen. Zo zal het sanitair grondig gerenoveerd worden, wordt het volledige stadion uitgerust met WIFI en volgen nog een aantal aanpassingen in en rond het stadion, zoals de inrichting van een klein museum en een uitbreiding van de clubshop.

De supportersverenigingen stelden in het Fanboard ook het comfort van de kantine in de Oosttribune aan de kaak. Club maakt werk van een oplossing, in het stadion zelf of erbuiten.

Lees hier het volledige verslag

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>