Zulte Waregem begint na dit seizoen met verbouwingen

februari 26th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

SV Zulte Waregem en de stad Waregem hebben gisterenavond op een gezamenlijke persbabbel de (nogmaals) vernieuwde plannen voor de renovatie van het Regenboogstadion voorgesteld. De werken zullen meteen na afloop van de huidige voetbaljaargang van start gaan zodat Essevee bij kwalificatie voor Europees voetbal niet meer hoeft uit te wijken.

Het volledige masterplan zal zo’n 22 miljoen euro kosten. De eerste en absoluut prioritaire fase omvat enkele broodnodige aanpassingen (waaronder het omvormen van alle staanplaatsen tot zitplaatsen) om Europees voetbal te kunnen spelen en heeft een prijskaartje van 6 miljoen euro. Concreet zullen eerst de bouwvallige bezoekerstribune (die wordt afgebroken) en de doeltribunes worden aangepakt. Ook wordt het veld verbreed, komt er een aangepast ticketsysteem en worden de stadionverlichting en persfaciliteiten verbeterd. In een latere fase wordt de huidige capaciteit van 9.482 plaatsen stelselmatig opgetrokken tot 14.000 plaatsen in de competitie (12.000 zitjes, 2.000 staanplaatsen) en ¬†13.000 zitplaatsen Europees. Er komt ook extra parking en de thuisfans zullen in de toekomst net als in de Ghelamco Arena rond het stadion kunnen wandelen, vermits de bezoekende supporters via een brug over de vijvers rechtstreeks de eerste verdieping van het stadion zullen binnenkomen.

Lees hier het volledige artikel

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>