13 juni D-day voor nieuw stadion Eendracht Aalst

juni 5th 2014 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

EABrengt vrijdag de dertiende Eendracht Aalst geluk? Het zou wel eens kunnen, want na een bod van de voetbalclub, gesteund door een promotor, op de gronden in industriezone Erembodegem Zuid IV en een gesprek op maandag 2 juni heeft de eigenaar, intercommunale Solva, op dinsdag besloten de beslissing aan wie de terreinen worden verkocht uit te stellen naar volgende week vrijdag. Eerder had een logistiek bedrijf een optie genomen op de gronden. Solva liet echter al blijken een socio-economische invulling van de site te verkiezen. Voorzitter van Solva is voormalig burgemeester van Aalst en huidig schepen van Sport Ilse Uyttersprot (CD&V).

De club vond dus een promotor die het financiële plaatje zal invullen. Wie dat is, daarover wil Eendracht-voorzitter Frank De Roose voorlopig niets kwijt. Om het project rendabel te maken moet het een multifunctioneel stadion worden, zoals de Ghelamco Arena of Stayen, waarbij 55% van het stadion voetbalgerelateerd zal zijn en 45% ingevuld wordt met onder meer winkels en kantoren. De locatie (volgens de stad de enige plaats in Aalst groot genoeg voor een stadion, dixit Frank De Roose), waar in een recent verleden nog gevoetbald werd door SK Terjoden-Welle, moet in het geval van een verkoop aan de Ajuinen van industriezone terug omgevormd worden tot recreatiegebied.

Informatiebron: Het Laatste Nieuws 04/06/2014: Eendracht wil stadion op Zuid IV

Video: TV Oost 04/06/2014:  Stadiondossier Aalst in laatste rechte lijn

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>