Vanavond spoedoverleg over nieuw stadion Aalst

juni 12th 2014 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Morgen wordt beslist of de gronden op industrieterrein Zuid IV in Erembodegem worden verkocht aan Eendracht Aalst en bouwpromotor Ghelamco (dat eerder het nieuwe stadion voor KAA Gent bouwde) of aan het logistieke bedrijf Movianto. Beiden boden naar verluid 4 miljoen euro voor het terrein.

Vanwege sterke onenigheid binnen de coalitie over de vraag aan wie de grond moet worden verkocht is beslist om vanavond spoedoverleg te houden. Binnen de meerderheid moet immers een eensgezinde beslissing worden genomen.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en intercommunale Solva, eigenaar van de gronden, lijken eerder geneigd aan Movianto te verkopen omdat dan direct kan gebouwd worden. Wordt er gekozen voor een stadion, dan is een bestemmingswijziging nodig, moet een MER-onderzoek worden uitgevoerd (onder meer naar de ontsluiting) en is buurtprotest niet onmogelijk (vrees voor overlast). Coalitiepartners CD&V en SD&P zijn van mening dat de burgemeester cavalier seul speelt (hij bezocht het stadion van Roda JC in Nederland), vermoeden een verborgen agenda en wijzen op het belang voor Eendracht Aalst dat écht wel een nieuw stadion nodig heeft  – Zuid IV lijkt daarvoor de enige mogelijke locatie.

Lees meer op Nieuwsblad.be

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>