Eendracht Aalst grijpt naast gronden in Erembodegem

juni 13th 2014 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Geplaatst 11u51 – updates 15u53 en zaterdag 14 juni

Heet van de naald: het terrein in de industriezone Zuid IV in Erembodegem waarop Eendracht Aalst samen met bouwpromotor Ghelamco een bod had uitgebracht zijn deze voormiddag toegewezen aan het logistiek bedrijf Movianto. Dat bevindt zich momenteel op het lot net ernaast en wil uitbreiden.

De beslissing komt niet onverwacht. De laatste dagen verliepen rumoerig in de Aalsterse meerderheid omdat de burgemeester de voorkeur leek te geven aan Movianto, sterk tegen de zin van coalitiepartners CD&V en SP&D. Daarom vond gisteren een spoedoverleg plaats maar dat heeft dus niet tot een wending geleid. Ook VOKA sprak gisteren nog zijn voorkeur uit voor Movianto.

Hoe het nu verder moet met het stadiondossier van Eendracht Aalst is koffiedik kijken.

Persbericht Stad Aalst:

Het terrein aan Zuid IV zal worden verkocht aan het zorgbedrijf Movianto. Het schepencollege heeft unaniem beslist om de beslissing van Solva om de gronden op Terjoden te verkopen aan het Erembodegemse bedrijf Movianto, goed te keuren.

Movianto wil zeer snel een nieuw distributiecentrum bouwen. Het zorggerelateerde bedrijf gaat fors uitbreiden en dat levert meteen 100 extra jobs op (+32 korte termijn + 35 middellange termijn). In het huidige economische klimaat waar heel wat mensen uit de regio getroffen zijn door het sluiten van bedrijven, is extra tewerkstelling belangrijk. Het bedrijf Movianto past volledig in ons profiel als zorgstad.

Bij het indienen van een subsidiedossier, op zeer korte termijn, voor een nieuw stadion werd de locatie te Erembodegem naar voorgeschoven. Na het mislopen van de subsidies dienden echter investeerders gezocht te worden. Ghelamco was bereid om voor de voetbalclub op de aangeduide locatie een nieuw stadion te bouwen. Maar om hiervan een rendabel project te maken, wou men dit combineren met het ontwikkelen van een aanzienlijke oppervlakte retail. Eenzelfde retailverhaal is al opgestart op de Tragelsite. Dat dossier is al vergevorderd en we willen kost wat kost vermijden dat we onze middenstand in het centrum wurgen door op twee sites in de stad een groot winkelcomplex in te plannen. Bovendien wordt de Tragel gerealiseerd door een autonoom gemeentebedrijf, hierdoor kan de stad waken over de mogelijke ontwikkelingen.

Het cbs blijft meezoeken naar een oplossing. We betreuren het dat we Eendracht Aalst voorlopig niet kunnen helpen. De problematiek van deze sportclub moeten we echt binnen dit bestuur oplossen. Het dossier Eendracht Aalst blijft op de agenda staan van het schepencollege. Er zijn wel degelijk nog mogelijkheden maar deze worden eerst afgetoetst met betrekking tot hun haalbaarheid.

Namens het schepencollege

Christoph D’Haese, Ilse Uyttersprot, Karim Van Overmeire, Ann Van de Steen, Mia De Brouwer, Iwein De Koninck, Dylan Casaer, Caroline Verdoodt, Paul Stockman, Sarah Smeyers

Reactie Eendracht Aalst:

“Daar waar niemand de voorbije weken nog dacht dat het zou kunnen mislopen, werd het vandaag voor onze club toch een negatief advies en een mokerslag voor het bestuur en haar entourage.” Het bestuur van de club benadrukt dat de weg naar een nieuw stadion helemaal open lag en dat aan alle voorwaarden van het stadsbestuur was voldaan. “De argumentaties voor het negatief advies als retail (hetgeen nog verder kon worden besproken), industriegrond e.a. waren allemaal feiten die anderhalf jaar geleden reeds geweten waren. Bijgevolg was deze mokerslag voor de club niet nodig geweest.” (bron: nieuwsblad.be)

De volledige reactie is te lezen op eendracht-aalst.be

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>