Stand van zaken Charleroi, Waregem, Lokeren en Antwerpen

juni 24th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Het Stade du Pays de Charleroi van R. Charleroi Sporting Club moest na een beslissing van de rechter teruggebracht worden naar de hoogte vóór de uitbreiding voor Euro 2000, die gebeurde zonder bouwvergunning. Onder meer daarom worden nu bovenop de in 2013 verlaagde tribunes platte, eenvoudige daken op palen geplaatst. De werken aan de doeltribunes zijn volop aan de gang.
Charleroi dakwerken2014-1
In het Regenboogstadion werden alle zitjes verwijderd en het veld vergroot naar UEFA-normen. Daarvoor moest de piste verdwijnen. Dinsdag 24 juni, vandaag dus, wordt begonnen met afbraak- en graafwerken achter doel (kant publiciteitswand). Daar wordt binnenkort begonnen met de bouw van een nieuwe tribune, die over drie maand af moet zijn. De werken kunnen gevolgd worden op dit webcambeeld van essevee.be, dat om de 10 minuten wordt hernieuwd.

De bouw van de nieuwe doeltribune op Daknam (Sporting Lokeren) blijft goed vooruitgaan. Vorige week werden de laatste betonnen elementen van de zitrijen geplaatst, evenals de palen die het dak moeten ondersteunen. Intussen is men ook begonnen met de metselwerken onder de tribune en het plaatsen van nieuwe zitjes in de andere tribunes.

In het Bosuilstadion is al een groot gedeelte van de oude dakplaten en zitplaatsen van Tribune 1 verwijderd. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>