Update stadiondossiers

september 12th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions, Stadions

Aalst – Bergen – Brussel

In Aalst komt maar geen schot in het dossier rond een nieuw stadion voor Eendracht Aalst. Er zou een studiebureau aangesteld worden om een locatie-onderzoek uit te voeren. Intussen is de schrijnende toestand van het Pierre Cornelisstadion pijnlijk duidelijk geworden met de beslissing de bekerwedstrijd tegen Club Brugge om te wisselen en aldus in Brugge af te werken. De supporters lieten al meermaals van zich horen met protestacties.

In Bergen hebben de clubleiding van RAEC Mons, de stad Bergen en de Waalse regering een akkoord bereikt over de verdere uitbouw (en financiering) van het Charles Tondreaustadion. Begin 2015 starten de afbraakwerken, waarna aan de bouw van de twee nieuwe tribunes kan worden begonnen. De nieuwe tribune 3 zal 2.528 zitplaatsen tellen plus 28 skyboxen. Tribune 4 telt 2.946 zitplaatsen en 296 logeplaatsen.

Volgende week vrijdag, 19 september, beslist de UEFA in welke steden het EK 2020 plaatsvindt. Brussel is één van de kandidaten, het nieuwe stadion met bijna 62.000 plaatsen moet een slordige 314 miljoen euro kosten en zal uitgebaat worden door RSC Anderlecht. Daarnaast zullen ook de wedstrijden van de Rode Duivels in het stadion worden afgewerkt.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>