Zomerwerken 2014 (1)

september 12th 2014 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions, Stadions

SK Lierse – KV Oostende – Brugge – KV en RC Mechelen – Zaventem – Charleroi – Stayen – OHL

In Lier heeft men wat onderhoudswerken uitgevoerd aan de oude zijtribune van ’t Lisp (Herman Vanderpoortenstadion).

In Oostende werden, in afwachting van de nieuwe hoofdtribune die er over enkele jaren moet staan en waarvoor Vlaanderen een duit in het zakje doet, nieuwe stijlvolle zitjes in het Albertpark geplaatst.

In Brugge werd in het tussenseizoen gewerkt aan het comfort van het Jan Breydelstadion. Het sanitair en de kantines werden vernieuwd en kwam cashless payment. Gratis wifi, een museum, nieuwe clubshop en nieuwe ticketverkoop staan de komende maanden nog op het programma. Door wateroverlast was dan weer heel wat schade aan de lager gelegen kleedkamers, fitnessruimte…

KV Mechelen installeerde ook al nieuwe zitjes Achter de Kazerne (in de tribunes die pas in een latere fase van de stadionrenovatie zullen worden aangepakt), vernieuwde eveneens het sanitair, installeerde LED-boarding en begon te testen met cashless payment. Op de renovatiewerken wordt geen datum meer gekleefd. Het MER-onderzoek loopt.

Stadsgenoot en rivaal Racing Mechelen voerde wat opfriswerken uit aan het Oscar Vankesbeeckstadion alvorens voor het eerst in twintig jaar weer in tweede klasse aan te treden.

Woluwe-Zaventem, net als RC Mechelen kampioen in derde klasse (uiteraard in de andere reeks) diende ook nog wat werken aan het stadion uit te voeren. Vorig jaar werd al een grote nieuwe tribune in gebruik genomen, deze zomer werd een tijdelijke tribune voor de bezoekers achter doel opgetrokken.

In Charleroi werd de bouw van nieuwe daken boven de tribunes van het Stade du Pays de Charleroi voltooid. De supporters zullen dit seizoen dus niet meer in de regen hun Sporting moeten aanmoedigen.

STVV besliste de sfeergroep te verhuizen van de oude Jonagold-tribune naar de tribune Noord. Het is niet uitgesloten dat de enige resterende oude tribune (aan de spoorweg) in de toekomst ook nog vervangen wordt. In mei werd pas de nieuwe polyvalente hoofdtribune op Stayen in gebruik genomen.

In Den Dreef, het stadion van OH Leuven, werden 2000 zitjes vervangen door exemplaren met rugleuning. Dit was trouwens een vereiste om wedstrijden van de nationale damesvoetbalploeg te kunnen ontvangen.

Foto-links:

Lierse: Belstadions forum

Oostende: Belstadions forum

Brugge: Website Club Brugge

RC Mechelen: Facebook-pagina KRCM

Zaventem: Belstadions-forum

Charleroi: Belstadions-forum

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>