D-day voor Brussels stadiondossier

september 19th 2014 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Vandaag beslist de UEFA in welke steden (stadions) het Europees Voetbalkampioenschap in 2020 zal plaatsvinden. In 2012 werd immers beslist deze editie verspreid over het continent te organiseren. Van de 19 nog overblijvende kandidaten worden er 13 gekozen. Londen (Wembley) en München (Allianz Arena) zijn de enige kanshebbers op het finalepakket, met beide halve finales en de finale.

Het gezamenlijk dossier van Brussel, Anderlecht en de KBVB is één van de 17 kandidaten voor een standaardpakket (12 in totaal), met drie groepswedstrijden en een achtste of kwartfinale. Door de geplande capaciteit van het nieuwe stadion (zo’n 62.000 plaatsen) op Parking C van de Heizel maakt de Brusselse kandidatuur kans op een kwartfinale maar men hoopt ook, als Europese hoofdstad, de openingswedstrijd toegewezen te krijgen. Die beslissing valt echter pas in 2016.

De bekendmaking vindt plaats om 13u in het Zwitserse Genève en kan live gevolgd op www.uefa.com

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>