Overig stadionnieuws oktober-november

december 2nd 2014 | Posted in Huidige Stadions, Nieuwe Stadions

KV en RC Mechelen – Antwerp – Union – Aalst – Brugge

Achter De Kazerne – KV Mechelen

Omdat de verbouwing van de hoofdtribune (en de tribune met de business seats) pas in een latere fase van de stadionrenovatie zal worden aangepakt besliste de club om in november alvast nieuwe zitjes te plaatsen. Deze tribune beschikte immers nog over houten zitbanken. De club zit intussen niet stil wat betreft de vernieuwing van het stadion: op basis van de opmerkingen in het milieueffectenrapport werd een mobiliteitsplan opgesteld met randparkings en gratis shuttlebussen.

Link: Renovatie stadion: nieuw overleg tijdens infovergadering (kvmechelen.be)

Oscar Van Kesbeeckstadion – KRC Mechelen

In afwachting van de nieuwe tribune wil de club meer inkomsten genereren door achter het ene doel waar geen tribune staat mobiele VIP-units in de vorm van containers te plaatsen. Daarnaast zal ook de verlichting worden aangepast.

Bosuilstadion – R. Antwerp FC

Midden november heeft het Antwerpse stadsbestuur de bouwvergunning goedgekeurd, eind november hervatte Antwerp vervolgens effectief de renovatiewerken aan Tribune I met de installatie van de nieuwe tribune-elementen.

Foto’s Patrick Wijnants

Joseph Mariënstadion – R. Union SG

Het Brusselse Union Saint-Gilloise werd opgericht in 1897, was dé Belgische topclub voor de Tweede Wereldoorlog maar speelt sinds 1973 in de lagere nationale afdelingen (momenteel derde klasse). Het stadion in het Dudenpark in Vorst met de beschermde tribune uit 1926 kon ooit 35.000 supporters ontvangen. Om meer inkomsten te kunnen genereren wil de club nu op de in onbruik geraakte, vervallen volksplaatsen een nieuwe tribune met horeca optrekken.

Nieuw stadion – Eendracht Aalst

In Aalst heerst er nog steeds onenigheid tussen de club en het stadsbestuur wat betreft de aanpak van het stadiondossier. Eendracht Aalst mikt op eerste klasse en daarvoor voldoet het Pierre Cornelisstadion niet. De stad, die een studiebureau aanstelde om naar een geschikte locatie in Aalst te zoeken, ziet het als een “stadion met regionale uitstraling”, mikt op de minimumcapaciteit van 8.000 plaatsen voor  eerste klassen en voorziet één oefenveld. De club ziet het echter grootser, droomt van een stadion voor 11.000 à 12.500 supporters met zeven of acht oefenvelden en kijkt daarvoor ook buiten de stad.

Lees meer: EA-bestuur wil stadion voor 12.000 fans (Het Laatste Nieuws 19/11/2014)

Stadionproject Brugge

De plan-MER-procedure, waarbij alle locaties nog eens onderzocht worden, is lopende en wordt verwacht tegen april 2015. De mogelijke toekenning van een VIP-statuut (wegens de strategische en grote investeringswaarde) zou het dossier een duwtje in de rug geven. Club Brugge wilt in het laatste kwartaal van 2016 de bouwaanvraag indienen. De bouw zou echter pas starten na de realisatie van de nabijgelegen nieuwe snelweg A11 eind 2017.

Terwijl nauwelijks nog iets de bouw van twee stadions aan de Blankenbergse Steenweg in de weg leek te staan, liet Cercle Brugge eind november weten dat het een nieuw stadion niet meer ziet zitten en in het (verkleind en gemoderniseerd) Jan Breydelstadion wilt blijven. Deze koerswending heeft alvast minstens financiële gevolgen voor het stadiondossier, want de inkomsten uit de verkaveling van het huidige stadion waren bedoeld voor het gezamenlijke project.

Links:

Bouw nieuw stadion start eind 2017 (Het Laatste Nieuws 3/11/2014)

Cercle wil toch in Jan Breydel blijven (Het Laatste Nieuws 24/11/2014)

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>